En E4 värd namnet

Ordförande i Västerbottens handelskammare Thor Persson och dess VD Jan Bergmark har i dagens VK en bra och viktig debattartikel om E4.an och sträckan Umeå – Skellefteå. Handelskammaren har tidigare också framfört det stora behovet av att förbättra denna sträcka både av trafiksäkerhets- och miljöskäl.

Debattörerna sätter fokus på en viktig fråga och även att det är nödvändigt att hela  regionen prioriterar detta. Som företrädare för Robertsfors kommun så har man ibland upplevt att de stora kommunerna gjort andra prioriteringar.
 
Även mellan Umeå och Skellefteå behöver vi en E4 som är värd namnet.
 
Läs artikeln nedan

http://www.vk.se/713391/vem-bryr-sig-egentligen-om-flaskhalsen-mellan-umea-och-skelleftea

Etiketter:

2 kommentarer

  1. PL

    Hur kan man säga att det är av miljöskäl? Trafiksäkerhet, javisst! Även flera olika ekonomsika nyttor…

    Men av miljöskäl är ju inte seriöst. Bättre vägar ger mera trafik och mera utsläpp. Våga säga att ni tycker att de övriga skälen väger tyngre än den miljöförsämring vägförbättringen innebär och att investeringe därför är motiverad. Så kan faktiskt vara fallet.

    Att vägen är bra av miljöskäl är ju en lögn. Ibland lindas den in i någon beskrivning av att t ex koldioxidintensiteten minskar, alltså att det blir mindre utsläpp per resa. Dettta är ju att vilseleda folk då projektet kommer att leda till ökade totala utsläpp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.