Företagsamma och Välkomnande Robertsfors

Vår riksdagsledamot Helena Lindahl (c) ägnade gårdagens förmiddag till att besöka Lövlunden, kommunens största särskilda boende, samt föräldrakooperativet Drömvallen i Sikeå. (förskola o fritids)

Därefter besöktes ett innovativt familjeföretag, Racoon Miljöfilter AB, som utvecklar och tillverkar luftfilter och som blivit världsledande när det gäller luftrening. Vägen från idé till en färdig produkt är oftast kantad av hinder och svårigheter och många goda idéer når aldrig hela vägen fram. Mentorskap är därför viktigt anser Olle Sydlén företagets vd.

LRF Konsult är ett tjänsteföretag som har många av kommunens företag som kunder. Mjölkföretagen har det tufft nu med ett lågt avräkningspris för mjölken och med produktionskostnader som ökar i form av foder, diesel m.m. Ett annat orosmoln är vad som händer om mjölkkvoterna tas bort inom EU. Sverige ligger långt under landskvoten, den nyttjas endast till runt 80 %. Däremot finns det andra länder som ständigt överskrider sin landskvot.  Med borttagna mjölkkvoter är risken stor att svenskt lantbruk konkurreras ut av importerade livsmedel som producerats under förhållanden som inte är godkända i Sverige. Dessutom finns det politiska partier i vårt land som ytterligare vill försämra det svenska jordbrukets konkurrenskraft genom skattehöjningar.

Eftermiddagens sista besök gjordes vid hvb hemmet Nova. Vi pratade med personalen och träffade även några av de ensamkommande ungdomarna. Att tvingas skiljas från nära och kära och dessutom upplevt krig och andra tragiska händelser är något som naturligtvis sätter sina spår. Det kändes att man från personalens sida verkligen skapat ett välkomnande hem för dessa ungdomar.

Sedan är det upp till oss alla andra som bor i kommunen att hjälpa till så att ungdomarna kommer in i föreningsliv och träffar andra ungdomar.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.