Öppna Gränser För Framtiden

Centerpartiets programgrupp presenterar i dag ett förslag till nytt idéprogram.

Förslaget har tagits fram i en öppen process där alla getts möjligheter att påverka innehållet. Det som i media fått störst fokus är migration och integration och att Centerpartiet strävar efter öppna gränser, fri rörlighet och en generös flyktingpolitik.

”Så länge det finns länder som kränker mänskliga fri- och rättigheter så är öppna gränser, och människors möjlighet att fly, det enda sättet att erbjuda alla människor ett skydd för sina grundläggande rättigheter”. En viktig del av alla människors frihet är att kunna själv välja var man vill bo, leva och arbeta.

Invandringen har genom tiderna haft stor betydelse för Sverige som land. En irländare vid namn John Jennings och dennes svåger från skottland Robert Finlay anlade bruket i Robertsfors i mitten på 1750-talet och gav namnet till den bruksort som snabbt växte fram. På liknande sätt har det sett ut på många andra ställen i Sverige.
 
Förutom att vi i vår kommun Robertsfors organiserat tar emot och välkomnar flyktingar och ensamkommande flyktingbarn så har vi en pågående invandring av människor från både övriga Europa och de övriga kontinenterna.
 
Jag tycker att det är fantastiskt berikande för kommunen med all denna invandring och jag är övertygad om att de har mycket att bidra med till oss och att deras framtid är vår framtid.  
Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.