Kvalité ska vara i fokus vid upphandling

LRF arbetar sedan länge för att de Gröna Näringarna ska kunna växa. Vid en träff i dag med bl.a. LRF:s kommungrupp så pratade vi om vad vi tillsammans kan göra för att synliggöra de gröna näringarnas betydelse men även för att stärka befintliga landsbygdsföretag och få fler att etablera sig. Grön Expo som tillkommit genom initiativ från handeln i Ånäset är ett bra sätt att visa mångfalden av landsbygdsföretagande kopplat till de gröna näringarna. Förutom kommunen så står både LRF:s kommungrupp och Svensk Handel i Ånäset bakom arrangemanget som i år går av stapeln den 23-24 aug vid Stenfors i Ånäset.

Vid träffen efterlystes även vilka riktlinjer kommunen har vid offentlig upphandling och särskilt upphandling av livsmedel. Min bestämda uppfattning är att kommunen kan bli bättre i det avseendet. Centerpartiets uppfattning är att de livsmedel kommunen upphandlar ska vara framtagna i enlighet med svensk lagstiftning, och vid upphandlingen ska kommunen även verka för att lokala producenter kan vara med och lämna anbud.

Det är viktigt att sätta kvalité i fokus när det gäller den mat som serveras i våra verksamheter.

Centerpartiet har därför inlämnat en motion till kommunfullmäktige. Vi vill att det tas fram en koncernövergripande kost- och livsmedelspolicy för kommunen som är vägledande i arbetet med att upphandla mat och råvaror.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.