3 + 1 = 2,8

Jag och kommunstyrelens ordförande träffar representanter för pensionärs organisationerna  5 gånger per år. Vid gårdagens träff presenterades den budget som nu spikats för verksamheterna nästa år. Grunden för budgetarbetet är att lönerna uppräknats med 3 % och material och varor har uppräknats med 1 %. Nu inträffade återigen det märkliga att kommunstyrelsens ordförande när han beskrev denna budget så påstod han därmed att nästkommande års budget totalt uppräknats med 4 %. När jag påtalade det felaktiga i denna presentation så vidhöll kommunstyrelsens ordförande sitt tidigare påstående.

3 + 1 blir 4 i många fall men inte när det gäller en procentuell uppräkning med 3 % beträffande löner och 1 % för material/varor. När det nu gäller kommunens budget nästa år så stannar den faktiska uppräkningen vid drygt 2.8 %.

Nu kan säkert en del tycka att en dryg procent hit eller dit inte har så stor betydelse. Men när det gäller kommunens budget så har det en avgörande betydelse, nämligen 4 miljoner kronor mer till verksamheterna om det skulle handlat om en uppräkning med totalt 4 %.

Dessa pengar vet jag bl.a. skulle välkomnats inom vår äldreomsorg och LSS verksamheten, eftersom sociala utskottet begärt ytterligare nästan 5 miljoner kr. för att klara kommande år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.