Svår situation för Blixt med Jon

I en intervju med VK/Folkbladet i tisdagens tidning säger Jimmy Blixt:

– All min tid vid sidan av träningar och matcher gå åt till att hitta en back, säger sportchefen Jimmy Blixt.

Jag förstår att det är prio nu att hitta en back. Det måste in en sjätte back. Annars lär en backskada till komma så småningom när man sliter så hårt på backarna. Under en kortare period är det positivt att lira på få backar men aldrig på sikt.

Dessutom. Trots ett par segrar så är situationen fortfarande tuff för Löven. Ett par förluster och man hamnar på fel sida kvalstrecket igen. Nu är det tyst om att Löven måste värva, men då kommer skallen tillbaka.

I och med att Jimmy Blixt förutom att sköta sina sportchefssysslor även står i båset så antar jag att nästa match ofta finns i Blixt medvetande. Han får få chanser att distansera sig från den dagliga verksamheten.

Det viktigaste är att klara kontraktet. Åker Löven ner i division-1 igen slår det omkull hela föreningen.

Som jag ser det borde egentligen arbetet inför nästa säsong inledas redan nu så som det gjort i många föreningar.

Absolut senast när vi passerat nyåret. om mindre än två månader.

Ett antal av Löven spelare sitter på utgående kontrakt och den hetaste av dom är Jon Palmebjörk.

Han har som bekant efter ”outbursten” senast mot Almtuna gjort elva mål vilket han leder skytteligan på.

Det ropas just nu ”ge ett fett kontrakt till Jon” och visst är det så. Jon är oerhört viktig för Löven för tillfället och han visade dessutom oerhörd lojalitet när han kom hem till klubben och gjorde 1,5 säsonger i ettan.

Det finns dock problem:

Problem 1: Jon är 27 år gammal och spelmässigt på toppen av sin karriär. Ska han få chansen i SHL är det nu.

Problem 2: Vem vill skriva ett kontrakt med ett lag som riskerar att åka ned till division-1? Då vill man ha en klausul för detta. Vilken klubb som kämpar i botten på allsvenskan vill skriva ett sånt kontrakt med en spelare med risken att man sitter med det kontraktet i ettan. Faktum är att Jon på grund av att hans kontrakt skrevs just i division-1 är kraftigt underbetald. Han måste få en rejäl löneökning i ett nytt kontrakt.

Det är helt enkelt lite för många komplikationer och för mycket annat att fokusera på nu om jag ska se det ur Jimmy Blixt perspektiv för att ta sig an frågan Jon Palmebjörks framtid.

Kontraktsskrivande med nyckelspelare får vänta.

Frågan är om man kommer att tappa någon spelare när klubben/Jimmy tvingas vänta.

Den som är störst risk med är just Jon. Fortsätter han som han gjort kan en SHL-klubb hugga under säsongen redan i år.

Övriga spelare med utgående kontrakt:

Andrew Raycroft, Daniel Wälitalo, Stefan Andersson, Martin Johansson, Oscar Molin, Jens Ledin, Marcus Lundberg, Olof Mårs,William Quist, Alexander Sundström och Emil Wrenman.

Vilka vill man då skriva fast tidigt?

Stefan Andersson – Nu har han precis fått barn vilket för att hans sannolikhet att vilja flytta på sig är mindre. Sen är han något för gammal för att SHL-klubbarna ska få upp ögonen om han inte är helt extraordinär. Stefan bör dock vara en av dom första Jimmy sätter sig ned med.

Olof Mårs – Är visserligen inte purung, men ändå en viktig kugge i Löven med sitt spel framför målet. Kan man förlänga med honom rimligen billigt tycker jag att man ska det.

Oscar, Jens, Marcus, Danne och Emil lär det ju inte vara någon huggsexa om så det går bra att ta en dialog med efter säsongen.

Andrew är en nyckelspelare, men känns som en, en säsong i taget spelare. Utvärdera, snacka och kolla framåt efter säsongen

Martin vid sin ålder är en år för år spelare.Vill/Kan han lira ett år till?

Alex har varit bra, men med skadehistoriken som upprepar sig skulle jag inte vilja skriva långtidskontrakt direkt.

Wille ska i nuläget, med det han presterat någon annanstans nästa säsong.

4 kommentarer

  1. Errol

    Har man tittat på vad Jon Palmebjörks kontrakt så inser man att det är i mellanskiktet av ett normalt allsvenskt kontrakt. Jon värvades som en stjärna och fick betalt redan i div 1 efter den stjärnan han var. I kontraktet ingår dessutom ett par ”förmåner”, men vad dessa är går inte att få reda på. Men det handlar inte om reda pengar sägs det

  2. Erik

    Ser inte det svåra, är väl bara erbjuda ett bra kontrakt med div 1 klausul till Jon. Även till Stefan. Och Alex oxå om han håller sig hel. Men dom 2 första bör erbjudas kontrakt nu. Annars gör blixt inte sitt jobb!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Quist är skadad, men Jens beräknade att han skulle vara tillbaka mot Mora den 11:e.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.