Utmärkelser efter SCA-avslutningen

Björklöven ställde över halva laget, men hade med Liss, Grundström och Steen. Det räckte för att slå Mora. Här kommer bloggens utmärkelser.

Det kom lite oväntat före match att så många spelare skulle stå över. Löven saknade totalt om vi räknar i Palmquist och Vesel hela sju spelare till det här mötet med Mora. De spelade med en ren juniorlina som fjärdekedja, med Alexander Popvic och Acke Hellström med på sex backar och med Kristoffer Söder som andracenter. Trots det blev det seger med 5-3 mot Mora utan att själva insatsen på något sätt var gedigen. Det säger något om vad som komma skall i allsvenskan med fullt lag, full form, riktigt bra insats. Huvaligen!!!

Lite oroande dock att Björklöven fortsätter att starta så svagt. Det håller ju inte att hamna i 0-3-underlägen oavsett om man har seriens bästa lag. Nu spelade de in sig i matchen igen och det kändes faktiskt aldrig som att Björklöven skulle förlora. Inte ens vid 0-3. Man vet att det finns en eller två växlar till och så mycket kvalitet i laget.

Dagens utmärkelser:

Matchens stjärna:

Olle Liss. Visst han har en magisk duo runt sig, men han hade laddat på sitt skott rejält inför den här  Tre mål, alla tre riktiga klassavslut och det kunde varit 1-2 mål till om marginalerna varit ännu mer med Liss. Han har ett sanslöst vapen den gode Liss och det spelar nästan ingen roll vad han gör på isen i övrigt när man kan sätta upp det där skottet. Jösses alltså vilket skott!

Matchens utropstecken:

… det kan ju inte vara något annat än kedjan med Calle Grundström, Oscar Steen och Olle Liss. Grundström och Steen var delvis neutraliserade mot Modo och jag funderade lite på hur bra de verkligen är (med tanke på att de kommer från NHL/AHL), men nu fick jag svar. Först mot Timrå var de ruskigt bra och bar laget till seger, nu mot Mora var de på en helt annan nivå än alla andra. Det är som att Grundström kan ta pucken av motståndarna när han vill, som att Steen bara glider förbi motståndarna. Lite som när 3-4 äldre spelare lirar med 3-4 år yngre i ungdomshockey. I slutändan landar alltså Grundström på 6 (4+2) poäng på tre matcher och Steen på 6 (2+4) i SCA-cupen. Jösses alltså!!

Matchens Ja!

Pontus Andreasson har varit lite upp och ned under försäsongen, men nu såg han riktigt bra ut mot Mora. Var kreativ som alltid, men assisterade fint till Liss 3-2-mål, tog sig fram på ett effektivt sätt och har blivit bättre och bättre under SCA-cupen. Det känns kul för det är ju Björklövens mest spännande spelare som efter att NHL-killarna lämnat måste kliva fram och vara en producerande spelare på riktigt.

Matchens frågetecken:

Justin Crandall och Alex Hutchings. Hur sugna var de egentligen på att lira en träningsmatch idag? Nu gjorde Crandall ett mål i tredje, men duon var ganska osynlig i stora delar av matchen med tanke på hur bra hockeyspelare de är.

Matchens bromsspår:

Återigen utvisningarna för Björklöven under inledningen på matchen. Det blev tre i första perioden och det hackade sönder spelet. Här måste Björklöven hitta ett sätt att komma in bättre i matcher.

Matchens positiva detalj:

Uppspelen såg bättre ut från Björklövens sida i den här matchen. Svårt att säga ifall det berodde på att Mora satt mindre press än vad Timrå och Modo gjorde, men det såg allafall lite bättre ut.

Matchens negativa detalj:

Juniorkedjan med David Eriksson, Carl Holmner-Hägerstam och Elliot Ekefjärd var inne på två av tre mål bakåt och hade det lite tufft, men det är inte så konstigt. Det är hög nivå det här dem, men det är ju ändå bra att de får chansen att spela på den här nivån inte bara på träning utan även på match.

Matchens jag måste också nämna:

Det här att Björklöven släpper in så mycket mål. Visst Löven gjorde 15 mål på toppmotstånd i allsvenskan på tre matcher i SCA-cupen, men det blev också fyra insläppta mot Timrå där både markeringspelet i egen zon och puckhanteringen i egen zon var under all kritik och nu tre mot Mora. Även nu var det slarv i egen zon och på linjerna som låg bakom både baklängesmål och utvisningar. Det måste städas bort.

8 kommentarer

 1. Mangan

  Det kan vara på sin plats att ge David en plats på bannern. Just nu skriver han bättre text än dig. Varför inte presentera bloggen med bild på båda i varsitt hörn: Lövenbloggen med Gustav och David Pettersson.
  Dessutom kan din breda kunskap komma till pass bara du överlåter skrivandet till en person som grammatiskt kan hävda sig. Ingenting utesluter det andra. Lycka till.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Vi har fotat för en ny banner. Väntar bara på att den ska bli klar.

   Jag kommer dock inte att överlåta skrivandet utan det delar vi på. Står du inte ut får du hoppa över mina inlägg.

  • Andreas

   Du bör nog undvika att kommentera någons grammatik innan du har rättat till din egen @Mangan.

   Du är det bästa som hänt VKs rapportering kring Löven Gustav. Så fortsätta ditt fina jobb!

  • jocke

   Ja du Mangan ett tips till dig som utger dig för att vara så grammatiskt korrekt. Att upprepa samma ord två gånger efter varandra, eller att ett ord helt enkelt har fallit bort, är vanligt i ett första utkast av en text.
   Du bör alltid korrekturläsa dina texter minst en gång innan du lämnar ifrån dig dem, särskilt när du tar dig tiden att kritisera andra. Det är alltid bra att ta en paus innan genomgången och det är ännu bättre om du kan ta hjälp av någon annan som inte har läst texten tidigare, så lycka till i fortsättningen……

 2. NiW

  Gustav,
  Jag funderar på hur stora är chanserna att Grundström och Steen blir kvar hela säsongen?
  Om dom nu ändå inte ska vara kvar förstår jag inte varför det inte skapas en femma som endast är en femma utöver de ordinarie, t.ex att göra fjärde femman riktigt vass och låta de ordinare, tilltänkta, femmorna spela ihop där det inte påverkas någonting den dagen Grundström och Steen lämnar.
  Det är lite läskigt, i min mening, att låta dom spela in sig bland de ordinarie och helt plötsligt så packar dom väskorna och sticker.
  Detta måste ju påverka enormt… Blir som att börja om från början.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag håller med att det är lite läskigt. Det blir som två säsonger i en. Jag tror inte att det finns någon chans att de blir kvar. Kommer bara NHL igång så sticker de. NHL-klubbarna bestämmer vad som händer med spelarna, inte spelarna själva. Vill de ha t.ex. Steen i AHL, då hamnar han där.

 3. Stefan

  Ryktas om att ev Oscar Sundqvist kan tänkas ansluta till Löven. Antagligen känner Kenttä honom bra då han är från Boden ursprungligen. Wallson tränade även honom då de tog 2 SM guld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.