Matchdag – Mora i SCA-cupen

SCA-cupen avslutas i dag då Björklöven ställs mot Mora (matchen spelas i Sundsvall).

Läget inför matchen:

Björklöven har vunnit båda matcherna i SCA-cupen hittills. 5-1 mot Modo i onsdags hemma i Umeå och 5-4 i går mot Timrå i Sundsvall.

Mora förlorade i onsdags mot Timrå efter straffar (3-2) och gårdagens match mot Modo blev en sen sådan efter att ett plexiglas (enligt Swehockey) gått sönder i inledningen. Vid 22.30 var matchen slut och då hade Modo vunnit efter att ha vänt Moras 1-0-ledning. Av det jag hörde av eftersnacket i den matchen lät det som att det var en jämn tillställning där båda målvakterna var bra.

I Lövens match mot Timrå i går saknades Fredric Andersson. I intervjun med Wallson efter matchen (se den här) lät det som att kaptenen skulle kunna vara tillbaka i mötet med Mora – där också några juniorer skulle få chansen berättade tränaren.

Senaste mötena:

När Björklöven ställdes mot Mora första gången förra säsongen bjöd man på en 6-1-kross på bortais. Lika roligt var det inte då man reste till Dalarna senare på säsongen för då blev det förlust med 3-5. Jag var på plats då och har för mig att uppgifterna om att Malmö ville ha Fagervall kom den kvällen vilket är mitt starkaste minne därifrån, ingen match att komma ihåg för Lövens del i alla fall.

Hemma mot Mora blev det två segrar i fjol. Först med 3-0 i december och sedan i grundseriens sista match vann Löven med 6-4. Då var jag också på plats och kommer ihåg hur laddad man var inför att slutspelet skulle dra i gång. Sedan blev det ju som det blev…

Intressant i Löven:

¤ Om kapten Andersson är tillbaka ska det bli roligt att se om han, Selin och Wiklund kan börja om på den fina insatsen man hade mot Modo. Söder som vikarierade i den kedjan gjorde det helt okej ska dock sägas och hade en fin assist fram till Wiklunds mål mot Timrå.

¤ Kommer Björklöven starta piggare denna match? Misstänker att Mora lär vara lite sega efter det sena och jämna mötet med Modo så bra chans för Löven att rivstarta, till skillnad från hur det sett ut tidigare.

¤ Timrå bjöds på väl många chanser i går. Lite mer skärpa i defensiven efterfrågas. Det är en bit kvar till förra säsongens Lövenmur.

¤ Sedan får Löven gärna fortsätta bjuda på fint lir i powerplay. Fler sköna dragpassningar från Deilert, brunk framför mål av Grundström och Andreasson-snurrar runt Moraförsvararna.

¤ Blir till sist intressant att se hur Wallson formerar laget om nu några juniorer ska få chansen. Vilka vilas i denna match och hur kommer kedjorna att se ut?

¤ ¤ ¤ ¤

Matchen följer ni i Sportens livesändning. Nedsläpp 14.00. Det är Gunnar Johnsson som kommer att sköta bevakningen för VK/Folkbladet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.