Utmärkelser efter vinsten mot Timrå

Precis som tidigare en slarvig start där Timrå fick dominera, även om det nu var Löven som faktiskt fick göra första målet. Sedan arbetar sig Björklöven in i matchen mer och mer och det kanske inte var en klockren insats men ändå lyckas man vinna detta försäsongsmöte med en förmodad toppkollega i hockeyallsvenskan. Mycket tack vare NHL-lånen denna kväll.

Kommentatorerna i tv-sändningen tyckte att det var Timrås bästa match denna försäsong. Och det säger väl något om Lövens tyngd att kunna ta hem segern när Timrå spelar bra medan de själva gör det mindre bra (åtminstone första perioden, de två andra perioderna var bättre).

Dagens utmärkelser:

Matchens stjärna:

Carl Grundström, utan tvekan. Hemskheter vad aktiv han är i matcherna. Står för både läckra framspelningar, tufft spel och grisande framför mål. Och mål så klart. Han hittade nätet två gånger i denna match och har gjort mål i alla tre matcher han spelat denna försäsong. Och Grundström har ju en finfin lekkamrat också…

Matchens utropstecken:

… då Oskar Steen verkligen börjat komma i gång. Gjorde det väldigt bra i dag tillsammans med Grundström och är också han väldigt aktiv i spelet hela tiden. Och fick också komma med i målprotokollet två gånger. De två NHL-lånet visar upp kvaliteter i alla spelformer. Synd att inte Liss fick lira mer med dessa herrar på grund av hans matchstraff.

Matchens jaha!

Alexander Wiklund drog in ett fint mål i den tredje perioden och visade upp det skott som ju faktiskt gjorde att han blev målbäst i laget i fjol. Han är påpasslig när läget ges och gör också alltid ett bra jobb. Vi får se om Fredric Andersson är tillbaka i morgon igen i kedjan med Wiklund och Selin, som var väldigt bra mot Modo, eller om Söder fortsätter spela där.

Matchens frågetecken:

Erik Ullman har gjort några stabila insatser denna försäsong men denna match var inte någon höjdare. Syntes inte så mycket som tidigare offensivt och när Timrå gjorde 2–1 skulle backen absolut gjort något bättre framför mål.

Matchens bromsspår:

Alla utvisningar. Visst kan det vara rätt roligt att kolla in powerplayspel men när det blir så här ofta så rycks matchen sönder. Hoppas att det inte blir så här när väl serien startar.

Matchens positiva detalj:

Vi får väl lyfta fram Björklövens powerplay igen. Blixtrade till vid flera tillfällen och producerade tre mål. Läckrast så klart det matchavgörande där Steen fick skjuta in pucken efter att Andreasson och Deilert (som båda var vassa och bjöd på skönt spel i PP denna match) assisterat. Roligt också att se de tillfällen när de båda NHL-lånen Grundström och Steen står som två stjärnbrunkare framför mål i powerplay.

Matchens negativa detalj:

Inledningarna är ju inte bra för Björklövens del. Så har det varit i alla matcher hittills och inte var det annorlunda mot Timrå som fick styra och ställa i början. Sedan är det ju en styrka att Björklöven i varje match äter sig in och blir bättre och bättre. Men Hans Wallson pratar om att han vill se 60 bra minuter och det är en bit kvar till det i nuläget.

Matchens jag måste också nämna:

Adam Plants benparad när Lundin fick öppet mål. Där snackar vi snygg räddning av backen.

2 kommentarer

  1. Målis

    Tack. Även om träningsmatcher är till 90% ointressanta. Varken hype eller katastrof hjälper. Om vi fått ihop lag avgör. Efter förra säsongen hoppas jag vi lyckas men stödet måste vara långsiktigt. Kanske vi får chansen igen i högsta serien redan denna säsong

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.