Nästa tröja i taket?

Det är lite stiltje just nu.

Det här med uppehåll är inte riktigt min grej.

Löven tränade i dag i B-hallen och gör så även i morgon 09.15-11.15 (Där jag tänkte pipa förbi).

Sedan kör man igen på söndag förmiddag 10-11 som en sista förberedelse inför måndagens bortafight mot Mora.

Dock låt oss vänta någon dag till innan vi börjar fokusera på den matchen.

Istället plockar jag upp en tråd som diskuterats flitigt på TCIM.

Någon kläckte ur sig att Jon Palmebjörk skulle vara aktuell för att få tröjan i taket….

Inte riktigt ens nära i min bok. Det krävs ett ”lifetime achievement” för att hamna där och då räcker det inte med att ha kommit hem, hämtat upp klubben ur division-1 och gjort någon bra säsongen i allsvenskan.

Nu hänger Tore, Bullen, Sasja och Patrik där. Dom har gjort mer.

Frågan är:

Vem skulle kunna vara aktuell för att bli nästa tröja i taket?

Hans ”Virus” Lindberg – Modo har t.ex. ”Kabben” Berglund i taket. Virus tog SM-guldet 87 och var i final 88, har flest segrar som tränare i Löven genom tiderna. Det enda som talar emot är att det gått så pass lång tid nu och att han redan har sin tröja hissat i taket i Gävle efter spelarkarriären.

Mikael Andersson – Ligger fyra på Björklövens all-time poänglista med 261 poäng på 258 matcher och all utom en säsong var i SHL. Var med och vann guldet, spelade även finalen året efter. Har gjort sju säsonger, med Löven som spelare. Inga direkta succésäsonger som GM vilket drar ned det totala omdömet.

Peter Sundström – Broder nummer två gjorde fyra egentliga säsonger i Löven. Han fick hoppa in i en och åtta matcher säsongerna 78-80. Han var med och vann guldet och är en av tre egenfostradespelare från Löven som spelat i NHL. De andra två hånger i taket. Det skuggar dock hans karriär att Peter gjorde fem säsonger i Malmö. Hade han spelat i Löven där skulle nog tröjan hängt i taket.

Torbjörn Andersson  – Björklöven trogen hela karriären över 470 matcher under en tid då man spelade klart färre matcher per säsong. Var med om två uppgångar, tre degradering, tre SM-finaler och ett SM-guld. Dock ingen riktig kultspelare på det sättet utan mer bara en trogen laglirare som alltid fanns med.

Peter Andersson – Timråprodukten som gjorde elva säsonger i Björklöven trots en NHL-karriär på tre säsonger. Spelade faktiskt aldrig i SHL med något annat lag än Löven. Var en landslagsman konstant genom hela karriären som Björklöv och är Lövens meste landslagsman. Tre SM-finaler, ett guld, två degraderingar och en uppflyttning till meritlistan som Björklöv. Inte den flashigaste av spelare, men en av Lövens mertimässigt starkaste.

Andra som är värda att nämna är Lasse Karlsson, Hasse Edlund, Ulf Lundström Lars-Gunnar Pettersson, Jörgen Hermansson, Jesper Jäger.

Vilka vill ni ha i taket?

Är det någon av dessa ovan nämnda spelare/tränare som borde varit i taket så skulle det nog varit Virus.

Annars tycker jag att rätt spelare hänger i taket.

 

15 kommentarer

  1. jonny

    Virus tränade inte laget 1988 de var rolf jäger som tränade laget 87/88, virus hade väl positionen ”sportchef” men var ju delaktig i föreningen nonetheless….absolut den som jag känner ligger närmast en tröja i taket, även peter sundström som vann guldet 87 tycker jag förtjänar äran.

  2. jonny

    Vill bara tillägga att tobba andersson ska fan hänga i taket, tröjan alltså …, hela karriären i löven, 3 sm finaler, hjälpte oss till vårt enda guld, nuff said

  3. Robert

    Du glömde Göte Wälitalo. F.ö. har jag hört att Virus gjorde mål i samtliga matcher han hoppade in och spelade i Löven (fem vill jag minnas, men det står att han spelade sex på eliteprospects och noterades för 5+0),

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Göte ska naturligtvis vara med bland de första spelarna som jag beskriver lite mer. Jag glömde honom helt klart. Efter Virus kanske han är en av de hetare.

  4. putte

    Yuri Kuznetsov? 😉 Haha, inget starkt intryck den enda säsongen han spelade.

    Tycker nog annars att det ska ruggigt mycket till innan en tröja pensioneras. Inget ont om Jon, men det är långt kvar innan #34 ska upp i taket.

    Kan inte komma på någon som är riktigt nära…

  5. Olof

    Tycker inte det skall upp någon fler! det får inte bli så att vi hissar bara för hissandes skull! då tappar det hela sin stjärnstatus! De som är där idag är dock bra val! De övriga nämnda ovan samt de som nämnts här i kommentarerna förblir ändå kämpar vi aldrig kommer glömma!
    Angående Jon så är han långt ifrån en kandidat i nuläget, men han har onekligen en bra grund att bygga vidare ifrån! Skulle han låt säga antingen fortsätta vara en stjärna i Allsvenskan och vara en stor anledning till att vi går upp till SHL om ett par år eller återvända till oss efter ett par år i SHL och ta upp Löven på nytt som en hemvändare ännu en gång, skulle han stå i farstun och vi kan ta upp diskussionen igen! personligen bör han dessutom leverera i SHL tillsammans med Löven också för att helheten skall ge samma status som de tidigare blivit hissade till taket! Men tänk att få ta upp ett lag från två divisioner och sedan va den spelare som leder oss några säsonger till att etablera oss på riktigt i SHL för en gång skull 😉 Då vet i tusan om inte Palmebjörks tröja kommer lyftas till taket! Killen är inte lastgammal och har om han vill och får vara skadefri många år kvar! I bästa fall 13 år till! Jag ser likheter med en spelare som Niklas Fogström (Luleå idag) som varit en bra poängmaskin i Allsvenskan i många år bl.a. I Mora och i en relativt hög ålder vid 30 år tar steget upp i SHL och fortsätter vara en framgångsrik spelare! JON, DU HAR CHANSEN! TA DEN //. Olof

  6. Since -79

    Hans ”Virus” Lindberg – Ja, sjukt egentligen att han inte redan har tröja. Kan vi ursäkta det med att han var aktiv typ nyss?
    Mikael Andersson – Nej för tusan. Bra spelare förvisso, men jobbade inte för Lövens bästa som ledare.
    Peter Sundström – Nej, aldrig. För att få tröja är man lojal.
    Torbjörn Andersson – Ja, nästan. Saknar väl den där stjärnglansen, men stor i Löven.
    Peter Andersson – Ja, grym. Ganska given egentligen. Bästa backen, lätt. Lojal. Dessutom var han bra ledare senare.
    Jörgen Hermansson – Bästa defensiva back på sin tid, mest matcher. Men det är klart, långt ifrån NHL-klass som Bullen och Peter.
    Göte – Var bra, har varit bra ledare. Inte riktigt tröjläge kanske ändå.

    Peter A och Virus är väl de enda som är där uppe tycker jag.

  7. Jon-Kanon

    Värt att hoppa på en TCIM bandwagon. Sparka upp öppna dörrar någon? Klart Jon inte ska hissas i taket. Var nog ingen som tog det seriöst.

  8. Emil E Ahari

    Jörgen Hermansson faller min röst på flest matcher och trogen i vått och tort.
    Att sedan killen är från Sävar avgör saken..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.