Varumärkespriset till Löven

Direkt när jag såg nomineringarna inför Umegalan till VK:s varumärkespris tog jag för givet att Löven skulle vinna.

Nya Konditoriet och Kii är visserligen starka varumärken, men Björklöven är kanske Umeås allra starkaste varumärle och ett år som i år när Löven gått upp till Allsvenskan kändes det bara logiskt.

Den publikstormen som fjolåret var och inledningen på årets Allsvenskan säsong har varit säger en del om Lövens varumärke i Umeå. Det mediala uppsvinget som kom i våras under kvalserien och som sedan fortsatt i höst säger en del om det nationella varumärket.

I våras fick vi inte plats på pressläktaren i T3 Center, fem månader tidigare mot Kalix Ungdoms var det jag och presschef Lennart Grefve som var ensamma på pressläktaren.

När jag åker taxi i olika städer i Sverige (jag reser en del) brukar jag fråga vad taxichauffören vet om Umeå och det är normalt två saker som kommer upp. 1. Björklöven 2 Ni har ett Universitet va?

Så starkt är Lövens varumärke.

I VD Fredric Åkerbloms tacktal sa han att:

”Degraderingen med facit i hand var av godo. Nu är klubben på väg tillbaka.”

Ur varumärkessynpunkt har han helt rätt. Löven varumärke har växt av att laget knockats, rest sig på nio och tagit sig upp. Arbetet med varumärket som Löven gjort är imponerande, samtidigt som det bevisar hur starkt det är i grunden att man kan bygga upp ett så skamfilat namn på så kort tid.

Ekonomiskt håller jag också med. Innan degraderingen spenderades pengarna vilt. Nu har inte ens sportchef Blixt enligt egen utsago befogenheter att skriva ett enda kontrakt utan VD och en styrelsemedlems underskrift. Ekonomikontroll var ordet. Nu sjablas det inte med pengar längre. Det har Löven lärt sig.

Däremot som förening ishockeymässigt fanns det inget positivt som jag ser det. J20:s degradering var en följd av A-lagets och den kommer att stå Löven dyrt i längden. Därför var det och är det en katastrof att Löven blev degraderade. Det är bara att acceptera, konstatera och sen lämna och jobba mot en bättre nutid och framtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.