Åttonde förlusten på nio

Först och främst. Som vanligt i Södertälje var det ingen presskonferens så därför ingen video.

* * *

Till blogginläggen:

Snacka om skilda världar. När jag kom från den mest negativa liverapport jag varit med om på länge till Björklövens moklädningsrum.

Kommentarerna i lajven var i princip ”Avgå alla och Mats Lavander ska betala skadestånd till Löven för han är så dålig”

När jag kom till omklädningsrummet var sammanfattningen:

”Vi spelade bra, men hade otur. Vi var inte tillräckligt effektiva, men det här var ett stort steg framåt”

Alltså inte riktigt samma syn.

Visst spelarna och ledarna var besvikna. Laget förlorade ju, men det var ändå inte den där riktiga skitstämningen som det kan var ibland då man nästan är rädd för att prata med spelarna.

Om vi tar det från början.

Björklöven kom alltså till den här matchen med två förluster i ryggen och förlust i sju av de åtta senaste matcherna. Med en förstakedja som slutat producera, med sex forwards borta och med en målvakt (AR) som gjort två av sina sämre matcher.

Optimala förutsättningar – Nej!

Sedan utöver det så var det dessutom ett Södertälje i medgång efter tränarbyte, William Nylander till laget och två bra matcher i ryggen.

Allt detta i en sexpoängsmatch som nu gör att Löven är tre poäng från kvalseriestrecket.

Trots det var det inte så jävla deppigt i omklädningsrummet efteråt.

”Jag hatar att prata om otur, men det kändes lite så i dag” sa Tommy Wargh.

”Det studsade mot oss i dag. Det är bara att kolla på hur deras mål gick till. Vi sköt 29 skott och gjorde två mål, dom 19 och gjorde fem”, sa Jens Öhman.

”Det kändes ändå spelmässigt som ett steg framåt”, sa Tommy Wargh.

Den som var lite mer hård var Jon Palmebjörk, men då på sig själv.

”Jag har ett par lägen som jag tidigare på säsongen hade satt dit. Det är jobbigt. Dom ska jag sätta dit. Det är bara jävla dåligt”

Nu var Jon på intet sätt någon av de sämre i Björklöven denna dag.

Sämst var:

Mats Lavander – I stort sett menlös i förstalinan. Två gånger kom han och Jon i två mot ettor, men då Mats åker i ultrarapid så åkte SSK i kapp och det blev inget. Hans styrka framför mål ser jag inte så mycket av och om Jens vill ha en liknande spelare som Olof i förstalinan. Ge Boström chansen. Han känns bättre än lavan för dagen.

Martin Johansson – Nu börjar det vara många matcher i rad där Martin gör ett misstag som på något sätt leder till att motståndarna gör ett mål. Någon gång måste det bli ett för mycket. Visst han är skicklig när han spelar powerplay, men han gör inga mål där och i egen zon är jag rädd lite till och från när han är där.

Andrew Raycroft – Visst det är konstiga studsar, spelare som friställs, skott som målvakter normalt inte tar. Problemet är bara att Andrew är plockad till Löven för att ta de där som andra inte tar. Han har en kravspec som inte andra har och just nu lever han inte upp till den.

Vilka var då bäst?

Tommy Wargh – Jösses vad han slet. Han var i mina ögon både bästa defensiva och offensiva back. Han jobbar till sig pucken , han vann närkamper, han spelade fram lagkompisar och han la puckar på mål. Kul att se. Vet ni förresten att han kallas ”Gonzo” i laget? ”Han är som en liten Mexican som aldrig får slut på energi” sa Palme om namnet.

Emil Wrenman – Han har verkligen fått självförtroende. Jag gjorde en riktig kvällstidningsartikel (som är plus) efter matchen på webben om honom. ”Fansen vill se honom i förstalinan”. Så lät det i lajven alla fall. Wrenman var bra, men inte överlägsen på något sätt. Han överglänstes av juniorna Pastrnak och Nylander i SSK, men målet var ett riktigt klassmål

Även Linus Boström förtjänar beröm. Han slet väl.

Det var kul att Stefan Andersson gjorde mål igen, men han är inte riktigt samma Stefan som före skadan. Han slår nu en indianare efter två riktigt bra passar. Precis så som Stefan var när han spelade i Teg för några säsonger sedan. Jag är dock övertygad om att han kommer tillbaka dit han var, det tar bara lite tid.

Just ja. Löven hade en ny spelare i Gustav Björklund. Vad ska vi säga om honom då?

Utfyllnad, skicka hem direkt någon annan kommer tillbaka från skada är min spontana reaktion, men visst han får även lördagens match på sig att bevisa sitt värde.

En annan spelare som jag tycker att det blev tydligt att han vill så mycket men har begränsningar är Micke Persson-Riis. Han jobbade som en tok och gjorde en del bra, men ha väger för lätt. Dom stora SSK-backarna bara lyfter bort honom. Synd. Det är en killer med kämpahjärtat på rätta stället.

Matchen var egentligen död efter en period. Det går att säga att efter 1-3 målet var Löven på gång, men nej det kändes inte som att det var rimligt att hämta in. Efter 2-4 var det bara tio kvar och det kändes inte heller rimligt. Löven var med fram till 2-0 egentligen. Sedan kändes det ganska kört tyvärr. Den där kraften att vända matcher, att mala ned motståndarna i sekvenser, den har inte Löven just nu. Den kräver energi och energi får man primärt av att göra mål och av att vinna.

Löven behöver en Malmömatch för att vända det här.

En riktigt orättvis seger där Löven går på tandköttet för att ta segern.

Nu ropar många efter värvningar och förändringar.

Jag fortsätter med en dåres envishet att säga.

”Det kommer inga värvningar. Möjligvis något lån. Det är de här killarna som ska göra det. Det är bara att ställa in er på det och när det gäller ledarstaben. Det är samma sak där. Ingen kommer att få gå förrän laget är i minst en kvalserie”

Vad ska då Löven göra till matchen mot Djurgården.

Ja, det är lite svårt, men dom måste försöka bli bättre. Det låter enkelt naturligtvis, men så är det. Dom måste bli mer noggranna, lite skarpare i avsluten och Jens måste spela rätt spelare vid rätt tillfällen.

Frågar du mig borde han formera laget så här:

Stefan Andersson, Per Hållberg, Stefan Öhman, Linus Boström, Jon Palmebjörk

Tommy Wargh, Alexander Hellström, Emil Wrenman, Victor Öhman, Nicklas Johansson

Patrik Nevalainen, Karl-Johan Lundström, Gustav Hjalmarsson, Jens Ledin, Mats Lavander

Extrabackar: Oscar Molin och Martin Johansson

Extrakedja: Mikael-Persson-Riis, Gustav Björklund och Marcus Lundberg

I powerplay vill jag se Tommy Wargh med Stefan Andersson

Det lär inte bli så, men så skulle jag vilja ha det.

Jaja. Klockan är mycket. Vi hörs i morgon.

4 kommentarer

        • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

          Inte mycket. ”Vi vill ha en speciell spelartyp med Jon och Stefan. Det släpper snart för Mats. Han har blivit bättre tycker jag. Emil är stekhet, men lever mycket på sin fart. Vi kommer att använda honom mycket och inget är omöjligt. Han kan få chansen med förstalinan i PP också” typ.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.