Enström är ett bra lån

Jag hade tänkt ta en sväng förbi Lövens träning ute i Södertälje i dag, men jag ligger nedbäddad i en lägenhet i Stockholm kraftigt förkyld och gör allt jag kan för att vara frisk i morgon.

Det kändes onödigt att smitta ned någon av Lövenkillarna i dag.

Dom har redan tillräckligt många borta.

Ni får istället hålla till godo med Björklöven.coms intervju med Jens som ni hittar här.

Sen vet jag att mina friska kollegor hemma i Umeå ska få ur sig något inför matchen som kommer på sportwebben senast i morgon förmiddag.

Björklöven lånar alltså in Thomas Enström från Örebro.

– Vi behöver låna in spelare så vi kan spela på fyra kedjor då Victor Öhman återvänder till MODO:s J20. Thomas Enström är en liten och intensiv forward som jobbar väldigt hårt. Han spelar med väldigt bra fart också, säger Björklövens sportchef Jimmy Blixt.

Ett helt klart vettigt lån. Thomas kommer att var perfekt i en andra eller tredjekedja nu när Löven fortfarande saknar ett par spelare.

Till skillnad från vissa lån Löven gjort i år känner jag för det här.

Han har dessutom en historia i klubben och Norrlandsförankring.

Det börjar vara ett par lån nu. Ska vi kika på vilka Löven lånat in i år.
Det blir faktiskt hela 11st utan att räkna Edström:

Gustav Hjalmarsson – Var riktigt bra som lånespelare, men sen när Löven kontrakterade honom blev han lite mer osynlig.

Albin Carlsson – Gjorde inte mycket väsen av sig. Höll inte riktigt för Allsvenskan.

Rasmus Edström – Skellefteåbacken hyllades av alla ”förståsgpåare” men levererade i mina ögon inte så sjukligt mycket. Visst han är bra i Allsvenskan, men inte så bra som vissa vill få honom att framstå. Sen var det ju ett hyfsat kontroversiellt lån.

Isak Ahrling – Tegsbacken som kom in och visade att han verkligen håller på den här nivån. Det känns som att någon klubb borde rycka i honom efter säsongen om inte löven gör det.

Johan Grönberg – Med en bra höst i Teg i ryggen trodde jag lite på Grönberg, men han hängde inte riktigt med i det allsvenskan tempot.

Mikael Persson-Riis – Har gjort det ganska bra med sin fart och vilja, men är lite liten i Allsvenskan. Blir ofta flyttad på i snäva situationer.

Gareth Stafford – Spelade aldrig, men grymma meriter.

Bernarhd Starkbaum – Var ”grym” som båsöppnare, men spelade aldrig

Niklas Lihagen – Uträttade inte så mycket under sina matcher. Blev visserligen skadad, men hade svårt att ersätta Kim Karlsson som han kom in istället för, men det är en i grunden bra spelare.

Gustav Björklund – Svårt att värdera efter en match där han inte tränat med laget, men ingen succé än allafall.

Victor Öhman – Hade lite svårt de första matcherna, men har vuxit in i det och varit klar andracenter med nuvarande skadeläge. Starkt i den åldern. En spelare som kan bli riktigt bra om han lägger på sig några kilon.

Har jag glömt någon?

Jag väljer att inte räkna Libelin Bäckström, Mattias Nilsson, Eddie Jinglöv, Joakim Andersson och Daniel Spigerhäll som alla spelat med Löven från J20.

Som ni märker. Inga superlån direkt. Egentligen bara Ahrling som klivit in från första matchen och varit bra samt Hjalmarsson som var bra under just låneperioden och målade i debuten.

Även Victor Öhman bör få godkänt samt Rasmus Edström som var okej. I övrigt är det inga succeér direkt.

En kommentar

  1. Observer

    Hej
    Jag vet inte om jag tolkar dig fel men jag får för mig att du, liksom jag, innerst inne tycker att åtminstone 75% av lånen har varit en flopp. Det är klart att gruppen lånespelare är begränsad men maken till stolpskott f år man leta efter. Grundfelet är naturligtvis att vi misslyckades med att bygga en trupp av utvecklingsbara spelare med framtiden framför sig med undantag av två spelare nämligen Stefan Öhman och Kim Karlsson. Ska man låna en spelare för en match eller två ska man låna en stjärna, även om det kostar 50 lakan. Jag undrar om sportchefen verkligen greppar marknaden eller litar för mycket på alla agenter som saluför mer eller mindre misslyckade produkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.