Andersson: ”Ska spela min bästa hockey i kvalserien”

Björklövens poängmässigt och även +/- mässigt bäste back den här säsongen Stefan Andersson skadade sig den 24 Februari mot Asplöven.

Ett inre ledband i knäet skulle det visa sig.

Det talades om en kamp mot klockan, men det blev inte riktigt så.

Redan i fredags klev Stefan på is och på tisdagens träning ar det full fart som gällde.

Jag pratade med honom efter träningen. Så här sa han om läget:

– Det känns helt okej. Jag är lite ovan att spela med ett skydd. Jag har aldrig gjort det tidigare, men jag tycker ändå att det går ganska bra.

Hur har du kunnat träna. Hur är formen?

– Jag har kunnat träna vid sidan av isen hela tiden och kunde smyga på is förra veckan så nu känns det bra. Jag har inte tappat så mycket tycker jag.

Hur känns knäet?

– Det gör inte ont utan det handlar bara om att vänja sig att spela med skyddet.

Vilka förväntningar har du på dig själv nu i kvalserien med tanke på skadan?

– Jag förväntar mig att spela min bästa hockey på hela säsongen. Jag gillar matcher som är viktiga och när allt ska avgöras. Jag vill inte skylla på min skada utan det är bara ut och leverera på isen.

För många fans innebär kvalserien ångest, hur känner du inför den?

– Visst vi har tappat våran plats i Allsvenskan och är inte nöjda med säsongen, men jag själv har så goda minnen från kvalserien i fjol. Jag försöker tänka på det istället nu inför kvalserien. Det är ingen idé att gräva ned sig och bli nervös för att det gått tufft i år. Nu är det det här som gäller, vi vet vad vi kan. Det är bara ut och göra det.

Vad talar för att Löven tar en av de två platserna?

– Vi har ett så pass bra lag att vi ska klara det om vi bara kommer upp i normal standard. Det känns som att om vi inte gör det då har vi som spelare och tränare inte presterat vad vi kan. Det vore en annan sak om vi skulle behöva överprestera i match efter match, men vi vet vilken hög kapacitet vi har. Självklart kommer det att bli tufft. Lagen som kommer från ettan har vunnit mycket, vi vet hur det var i fjol, men vi har ett bättre lag i år än då och det talar för oss. Sen spelar vi för fler än bara oss. Vi vet hur många som följer laget och som stöttar oss från läktarna. Vi vill inte svika dem.

Troja borta som ni förlorat mot två gånger i år direkt i starten. Hur ska ni vinna den matchen?

– Det är en tuff start. Det är ju ett speciellt ställe att komma till, många lag har det tufft där och vi är förberedda på att det kommer att vara svårt. Det handlar mycket om det vi kämpat med att inte bjuda dom på något för då blir det tufft. Sen att vi får igång spelet i powerplay och utnyttjar våra chanser. Jag tror att det är viktigt att ha tålamod. Vi får inte bli dumdristiga, speciellt inte på bortaplan.

Sista frågan. Det kommer ju en framtid efter kvalserien. Du har ett utgående kontrakt, Har Löven pratat med dig om en fortsättning?

– Jag har en bra dialog med sportchefen Jimmy, men nej vi har inte diskuterat något konkret. Jag vet var jag har Löven och jag känner att dom vet var dom har mig. Jag känner mig trygg på det sättet. Nu är det kvalserien som gäller och som är mitt fokus, sen får vi sätta oss ned efter den och prata om framtiden.

3 kommentarer

  1. Mangan

    Stefan blev uttagen i ViaSats drömfemma som Allsvenskans bästa back tillsammans med Nick Angell. Han kommer få en hel del fokus på sig under KS och det faktum att han spelar med specialskydd kommer utnyttjas av motståndarlagen likt vargar efter ett skadat villebråd. Kommisarie Hellström borde vara att föredra som backpartner men bara därför lär det väl inte bli så.

    • putte

      Mer neggo än mig? Är det möjligt? Att #57 ens verkar vara spelduglig är en oerhört positiv nyhet… Kan han bara komma upp i 75% av vad han hade innan hjärnsmällen, kommer han att dominera… Skriv nytt kontrakt pronto!

  2. gustav

    alltid gillat Stefan Andersson, innan den första skadan var han hur bra som helst. han är typ den enda backen som har presterat mer eller lika mycket som man kan förvänta sig i årets upplaga bortsett från Molin. hoppas att det blir ett nytt kontrakt efter den här säsongen men ifall jag inte minns fel är han anställd och mycket sitter i vad hans arbetsgivare säger?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.