Matchdag – Karlskoga borta

Karlskoga borta i Nobellhallen eller vad den ny heter numera. Det har alltid varit en svårt till gränsen på omöjlig bortamatch. Den här gången är det inte så.

BIK Karlskoga kommer från fem raka förluster.

Karlskrona (b) 2-6
Rögle (b) 2-4
Timrå (h) 1-2 e.st
Oskarshamn (b) 0-4
Almtuna (h) 2-4

Laget har släppt in 20 mål på fem matcher och gjort 7. Alltså en dipp som heter duga. Noterbart är dock att BIK vunnit skotten i samliga dessa fem matcher och skapat en del lägen, men att laget läcker bakåt på ett ruskigt sätt.

Mattias Modig som tidigare stått för Karlskoga har fått flytta på sig för Joel Gistedt (som fick sparken av Leksand), men det har inte hjälpt.

Modig har sämsta procenten av alla förstamålvakter i serien med 88.56 % och Gistedt har den sämsta procenten av alla andramålvakter med 80 %.

Vad kan vi då dra för slutsatser av detta?

Jo att Karlskoga kommer att komma ut som hungriga vargar, desperata över att ta poäng, men säkerligen blotta sig bakåt. Det är två målvakter med dåligt självförtroende och därför ska det skjutas.

Björklöven kommer att få kontringar och ska där verkligen testa målvakterna.

Jag tror på seger i dag. Det är en matchbild och en motståndare som passar Björklöven utmärkt.

Markus Isacson är på plats från VK och Folkbladet-sporten. Han drar igång lajven kring 18.00.

Laget:

Jonathan Harty är fortfarande avstängd två matcher till och Emil Lundberg siktar på comeback efter uppehållet.

Så här ser laget ut sett från gårdagens träning och beskedet med Ribben.

Målvakter: Johan Mattsson (Kevin Lindskoug)
1:a femman:  Alexander Hellström, Stefan Andersson – Lucas Sandström, Mark Hurtubise, Kim Karlsson
2:a femman: Patrik Nevalainen,, Per Hållberg, Jon Palmebjörk, Stefan Öhman, Nicklas Johansson
3:a femman: Karl-Johan Lundström, Rasmus Edström, William Quist , Mathias Trygg, Mats Lavander
4:a femman:  Felix Maegaard-Scheel, Victor Ekeståhl-Jonsson, Linus Boström
Extraback: Tommy Wargh

Mina nycklar till seger:

¤ Powerplay. Det fungerade oerhört dåligt senast, men nu möter Björklövens seriens statistiskt näst sämsta boxplay och två målvakter i kris. Då är det läge att få ordning på powerplay-spelet. Två mål från Hurtan i PP hur låter det? Utmärkt tycker jag,

¤ Spelvändningar. Det kommer att bjudas på mängder av dess i Nobellhallen och då måste Björklöven vara mer kliniska än mot Asplöven. Inget kladdande utan våga gå rakt när chansen kommer.

¤ Håll er kalla. Karlskoga är ofta med få undantag ett lag som spelar på gränsen. Kan Björklöven hålla sig kalla så sitter BIK i utvisningsbåset och inte Björklöven

Sagt från Lövenhåll:

– Vi ska spela med rätt attityd och tålamod i sextio minuter. Vi ska hålla klubborna i isen och inte dra på oss några onödiga utvisningar, säger Patric Wener om matchplanen till Bjäörklöven.com.

– Varje kille måste göra sitt. Att Karlskoga inte alls tagit de poäng som många förväntat sig är helt betydelselöst för oss. Varje kille måste göra en bra arbetsinsats. Först då kan vi vara med och tävla, säger Wener till sporten.

Noterbart om Karlskoga:

¤ Bästa poängplockare i Karlskoga är Marcus Nilsson och Linus Fröberg både med 12 poäng, alltså samma som Jon Palmebjörk och Stefan Öhman.

¤ Christian Berglund är utan tvekan lagets viktigaste spelare. Det förre NHL-proffset har stått för 9 poäng på 19 matcher i en i grunden ganska defensiv roll. Vänder du ryggen till vid fel läge vid sargen så trycker han gärna till i ryggen.

¤ Karlskoga har förlorat 9 av 11 matcher där motståndarna gjort 1-0 målet. Det är alltså oerhört viktigt att få hål på BIK först och ta bort tron på seger.

¤ Karlskoga är fyra i seriens tekningsliga med 51.55 procent.

¤ Senast lagen möttes i Umeå vann Björklöven med 4-3 efter att hämtat upp 1-4. Jon Palmebjörk avgjorde i förlängningen,

Sagt från Karlskoga-håll:

– Vi är inte i skick att kunna hantera motgångar. Vi måste få ett bevis på att det vi gör är rätt, i form av mål. När vi inte får det kan det dra iväg som det gjorde nu. Då rinner allt det goda som vi visade inledningsvis bara ut och blir till ingen nytta, sa Lenny Eriksson efter senast förlusten mot Karlskrona till Wermlands nya tidning.

– Det är upp till oss att hitta en väg ur det här och det börjar med hårt jobb. Ingen kommer att ge oss några poäng, vi måste förtjäna dem. Därför gäller det att vara redo från minut ett mot Björklöven, säger Eriksson.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.