Bloggkrönika: ”Flytta på er för Löventåget”

Serieledarna på bortaplan. Vem bryr sig, Flytta på er annars kör vi över er. Det var Löventågets budskap igår från start och den spikraka färden mot toppen bara fortsätter utan urspårningar.

He Combs, he shots and he scores. Jack Combs fick sätta sin första pärla i Björklöventröjan. Det var väl kanske ingen pärla. Det var ett föslikt dragskott som letade sig in under Timo Leinonen, men mål blev det och Jack Combs har börjat göra det han är här för.

Annars såg har oerhört långsam ut på isen. Combs är duktig på små ytor, ser stark ut i kroppen, men åker endast hjälpligt med skridskor.

Nu finns det dock andra som kan åka skridskor i Björklöven. De mötte seriens kanske fartgladaste lag och jobbade sönder dem från start och i hela två perioder. Björklövens fysiska spel i offensiv zon och deras offensiva försvarsspel var magnifikt. Det såg gång på gång ut som att Björklöven ville ha pucken betydligt mer än hemmalaget. Sedan är det väldigt självklara i sitt sätt att skapa när de får övertag.

Karlskrona är dock ett bra lag. Spelare som Alexander Bergström, Joel Kellman och Erik Thorell är svåra att stoppa. Det kunde vi se. De skapade chanser och har ett härligt överlappspel, men när Björklöven fick spela så mycket med en man mer på banan som de fick i matchen avtog kraften i Karlskronas fart och finurlighet.

Varför spelade då Löven så mycket med en man mer. Jo, det var en kombination. 1. De åkte så vansinnigt mycket skridskor att de skapade utvisningar. 2. Domaren Christoffer Karlsson bjöd i två perioder på en rejäl fördel för Björklöven. Den jämnade han dock ut med två horribla utvisningar i tredje på Löven. .

Att det blev en hel del Karlskrona i tredje perioden var inget konstigt. Med två powerplay att jobba med och ett bra uns desperation tog KHK över, Björklöven backade hem, spelade av tiden och gick upp när tillfälle gavs då förändrades matchbilden, men ändå med hyfsad kontroll för Löven. En oerhört välförtjänt seger mot ett bra lag.

Björklöven gjorde bara ett mål i powerplay, men spelet såg bra ut. Framförallt var det kul att se Jon Palmebjörk tillbaka. Han hade en i stolpen, skulle satt en i öppen kasse, men fick nöja sig med en assist. Palmebjörk blir verkligen en tillgång för Löven och vässar laget rejält i powerplay även om han nog borde nätat redan idag.

Kim Karlsson var återigen magnifik. Det går nästan inte att ta pucken av honom. Så här såg vi honom förra säsongen, men nu är han ännu bättre, mer effektiv eller vad sägs om sju poäng på senaste fyra matcherna. Funkar han och Quist med Hurtubise var frågan innan matchen och svaret var oja. Den trion var klart värd entrépengen för de som var på plats i Telenor Arena.

Ska någon fler berömmas är det faktiskt Henrik Nyberg som jobbar likt en besatt. Hans femma är inte världens bästa, men han sliter som ett djur.

Saknades Emil Lundberg? Självklart gjorde han det. Att byta honom mot Mats Lavander, som visserligen nätade, är ett nedköp, men som Björklöven spelar just klarar laget det ändå.

I tabellen uppåt gav den här segern inget då både Mora och Rögle vann. Avståndet är detsamma, men för varje seger bli Björklöven ännu mer övertygade om vad de håller på med och ännu tuffare att möta i ett playoff.

Ett litet uppehåll och sedan Asplöven härnäst inför en troligen återigen stor publik.

Tuff, tuff, tuff. Här kommer Löventåget. Ska verkligen Asplöven kunna stoppa det?

14 kommentarer

  1. Stefan ' Kil "

    En helt fantastisk seger. Grabbarna gör det helt enormt bra nu. Nu gäller det att vara fruktansvärt ödmjuk inför de avslutande matcherna. Om vi tar oss till ett play off är jag helt övertygad om att vi kommer bli en ruskigt besvärlig motståndare oavsett vilka vi isåfall möter. Älskar Löven.

  2. Jn

    Kul med debutmål.. Men jävligt roligt för de killar som slet i sinne för varandra men motades av skadehelvetet, att 7 av 10 poäng gjordes av Blixt värvningar.
    Det är ju i stort sett nu de är skadefria och det är klart att det blir bättre fart och bättre träningar när man har lite folk och tillgå..
    Hur som, kul med Qvist, Kim, Öhman och andra att det kom lite flyt..

  3. Tomas

    Vilken bra sammanfattning, kunde varit jag själv som skrivit den?
    Blir glad att du hyllar Nyberg! Vilken härlig spelare han är, gillat honom sedan dag ett.
    Men Combs….Det är okej så länge vi är i anfallszon men då spelet vänder hinner han ju aldrig tillbaka!
    Han liksom har inget skär, händer inget!?
    Tråkigt att det är så för han har ändå lite känsla i passningarna.
    Men nog om det, i kväll är man glad.
    Fan trot om vi inte är bäst i HA just nu.

    • Bullen

      Tomas – Visst han är inte snabb på skrillerna, men om du såg matchen som jag så kanske du såg att han var först tillbaka vid ett tillfälle och gjorde en oerhört viktig brytning. Sen har man nog inte tagit in Combs för att han ska jobba hem. Han är en sniper och tror han kan göra mkt nytta och peta in ett flertal puckar.

      • Tomas

        Jo jag såg den men det är en hel del tur inblandat då du gör en brytning bakom ryggen på dig själv. Jag är inte imponerad av Combs så här långt och tror Waltin har lite bekymmer med att placera in honom i laget då hård backchecking är något han kräver av samtliga i laget.
        Kilen har blick för spelet och slår fina pass, men än har jag inte sett att han har något sniperskott och han åker som sagt grillor sämst i laget.
        I dagens match blir Jon och Stefan lite handikappade av att spela med honom och en mer skridskostark kille behövs som lekkamrater till dem enligt mig.
        Samtidigt så kan man inte skifta på t.ex Nyberg och Combs för då skulle 4-linan fallera totalt.
        Jag litar på Waltin i hur laget formeras bäst och hoppas att för varje dag som går så blir Combs lite kvickare.
        Hoppas han inte får äta semlor.

  4. Sapmi

    Jon missade öppet mål. Grymt viktigt att Combs fick göra mål, han borde de spelas i PP där tempot passar honom. Hoppas på mycket folk mot Asplöven.

  5. Janne

    Se till att behålla Kim K och Nyberg till nästa år. Det är två spelare med enorm fart och som vi kan fortsatta att bygga det här laget på.

  6. Lars

    Okunniga gnäller på combs skridskoåkning. Initierat hockeyfolk ser kvalitén i hans gwg goal och hans jobb runt buren. Combs är en spelare som kommer fortsätta göra mål för löven hela vägen i vår till Shl.
    Grymt mål combs!!

    • Tomas

      Är inte säker på att alla håller med om hur du definierar ”okunniga” och ”initierat hockeyfolk”, kan vara så att du förväxlat begreppen.

  7. Sebastian

    Vet inte riktigt om vi såg samma match, men jag tyckte att Combs faktiskt var överraskande snabbt hem i backcheckingen?
    Oavsett, skön vinst och hoppas Jon kommer igång med målskyttet också.

  8. Daniel

    vet du det är många biljetter sålda till matchen mot Asplöven vore kul om det blev fullsatt när fejklöven kommer på besök!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.