7 av 14 tippar Löven i topp

7 av 14 tränare i Allsvenskan tippade Björklöven topp två på upptaktsträffen idag. Endast Västerås var före bland tränarna.

Sportens Tomas Ruuth var på plats i Stockholm på upptaktsträffen idag. Han återkommer med en hel hop av material därifrån inom kort. Ni kan läsa hans liverapport här.

På upptaktsträffen där Tommy Jonsson och Stefan Öhman representerade Björklöven tippade tre tränare Björklöven i topp och ytterligare fyra tippade Björklöven som tvåa.

Västerås hade fyra tips som etta och sex tips som tvåa. Leksand tippades som etta av två lag och som tvåa av två lag. Bakom den trion hittar vi Karlskoga som fick två röster topp två.

Så här sa Tommy Jonsson på upptakten:

”Nyttigt och väldigt inspirerande att byta stad. Det finns ett sug efter hockeyn i Umeå och det påminner om Gävle på så sätt. Björklöven har som ambition att bli bättre för varje år, vi vill tillhöra det övre skiktet av allsvenskan i år.”.

Stefan Öhman sa så här:

”Jag försöker visa en väg, och har lärt mig längs vägen vad som gäller. ”

”Kevin Lindskoug är vår viktigaste spelare. Han står ju där ute i 60 minuter per match och påverkar väldigt mycket. Han gjorde en fantastiskt säsong i fjol och som han sett ut på försäsongen kommer han följa upp det med en minst lika bra säsong i år”.

I fjol var allsvenskan superjämn. Jag sticker ut hakan i år och säger att den inte alls blir lika jämn. En trio bestående av Löven, VIK och Leksand sticker ifrån. Sedan kommer en duns av lag att bada i botten.

Så här ser mitt tips ut:

1. Björklöven
2. Leksand
3. Västerås
4. Karlskoga
5. AIK
6.Timrå
7. Mora
8. Oskarshamn
9. Vita Hästen
10. Almtuna
11. Asplöven
12. Sundsvall
13. Tingsryd
14. Panthern

Kommentar:

Spontant så är årets allsvenska den sämsta kvalitetsmässigt på mycket länge. Många lag bantar trupperna ekonomiskt och , Tack var SHL:s utökning har vi tappat starka ekonomier som Malmö och Rögle, tack vare Södertäljes makalösa fiasko har vi tappat dem med. Jag tippar Björklöven i topp då deras lag är bäst balanserat mellan offensiv och defensiv samt att det finns en satsning på att gå upp, vilket inte alla har i år. Daniel Johanssons lagbygge är det mest spännande i Umeå sedan Johan Bergmark slog ut Växjö 2007. Leksand har bästa backsidan, grym publik och kommer att värva under säsongen, men jag tror att det får sluta inledningsvis, Västerås har galen spets, men en backsida som inte kan stava till offensiv. Det måste sportchef Niklas Johansson åtgärda.

Karlskoga är alltid ett jobbigt ”grusgång” som fortfarande har kvar mycket kvalitet och vinner många matcher på hemmaplan, Så vi får väl stå ut med att de kommer högt upp igen. Skämt o sido så har de tappat en del i fjol i t.ex Jesper Olofsson, men Johan Nlsson kan bli bra där. AIK underpresterade grovt i fjol och kan inte göra så varje år, Det finns så mycket pengar kring Stockholmshockeyn och så många talanger att jag inte ser AIK i botten.

Timrå är unga, utvecklingsbara och blir bättre för varje år. Kommer att vara med där uppe. Mora har bantat truppen, är klart sämre än i fjol då det till och med hade kunnat gå upp, men Jeremy Coliton är skicklig på att få ut mycket ur materialet. Jag tror lite på Mora i år. Kanske inte så klokt, men det känns så. Daniel Hermansson får en jätteroll nu är Bengtsson, Mitchell och Alcen är borta.

IKO är alltid tuffa att möta borta och samlar poäng där. Dessutom har de gjort ett grym målvakts-förvärv i Dan Bakala. Svårt att ha dem i botten. Vita Hästen är galet överskattade i år. De gick till playoff med ett överpresterande ettan-material i fjol och har tappat bl.a Viktor Amner till Leksand oh inte värvat något bra.. Jag tror de floppar, det kan till och med bli värre än jag tippat. De fem nedersta är sjukt svårtippade, men Asplöven är ju som en kackerlacka man aldrig blir av med (Kanske gård liknelse). De lär inte hamna i kvalserie i år heller med spelare som SImon Olsson tillbaka, Sebastian Dyk i form och Per Kenttä som coach. Dock så ser årets transatlanter inte ut att bli samma fynd som Lagace och Henrion blev i fjol.

Ska jag säga något om botten så är det att Parthern ska får de svårt. De har den sämsta truppen jag sett i allsvenskan sen jag blev journalist. Sedan blir det kamp mellan Sundsvall och Tingsryd om andra kvalplatsen. Sundsvall har ju Johan ”Svebba” Svedberg, men han är visserligen 137 år gammal numera, men det är lite så Sundsvall kommer att se ut. De är rutinerade och säkra på backplats.

Så då till slutfrågan: Går något av lagen upp i år?

Jag tror att Björklöven går upp efter sex matcher mot Karlskrona.

4 kommentarer

  1. G

    Att säga att årets serie blir mindre jämn är inte vad jag kallar att sticka ut hakan. Däremot att Björklöven går upp är ju det om något!

    Jag tror att folk överskattar hur svårt det är att gå upp efter att serien ”stängdes” förra året. Detta inte med tanke på vägen dit, utan med tanke på vilka städer som befinner sig där uppe just nu.

  2. Enrico

    1: Varken Timrå eller Mora når kval uppåt, snarare neråt.
    2: Tingsryd kommer inte att kvala neråt, snarare uppåt.
    3: Vita Hästen blir topp 8, och mest troligt Asplöven också.

  3. Ronny Edvardsson

    Det blir nog en mycket intressant säsong i årets upplaga av Hockeyallsvenskan…..Lycka till så får vi se hur det blir till Våren med denna tabell. SHL – en serie för Löven, helt klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.