En Waltin-seger av Björklöven

Björklöven lever för att dö en annan dag som bondfilmen hette. Och Björklöven besegrade Vita Hästen på gammalt klassiskt Waltinvis med en Kevin Lindskoug i storform och spelare som offrade sig i defensiven.

Det var kanske inte årets hockeymatch som utspelade sig i T3 Center på torsdagen. publiken sov i stort sett igenom första perioden och vi såg en av säsongens sämsta publiksiffror.

Dock var det tydligt att Björklöven inte ville ge bort den här matchen. Tommy Wargh som varit skakig på slutet stod för en stabil defensiv insats och genom matchen kämpade och slet spelarna för varandra i defensiven.

Sedan hade Björklöven sitt powerplay också. Där finns det spets.

Alex Hutchings kan göra mål. Det vet vi efter 20 mål och visst hade han lite flax på sitt 1-0 mål, men han är där, han kommer till avslut och skottet sitter.

Kelsey Tessier var ganska medioker när han kom till Björklöven, men sedan han gjorde sitt första mål hemma mot Oskarshamn har det lossnat. Hans 2-0 mål var ett klassmål och visst, förspelet av Rasmus Bengtsson och Brock Trotter var vacker, men du ska sätta dit pucken även i öppna mål.

Den stora grjejen med den här matchen var ändå två saker.

1. Kevin Lindskoug var riktigt bra. Han har letat formen lite, varit ojämn, dragits med skador, men nu vara han bara så där sanslöst bra, trygg, säker i sidled och bjöd inte på något. Det var en av de bättre insatserna på länge från Kevin.

2. Tredje perioden. Björklöven spelade effektivt på resultatet, offrade sig rejält, täckte skott och gjorde jobbet fullt ut. Det var lite som det såg ut i fjol. Om den kampen och energin skulle funnits varje match hade Björklöven legat betydligt högre upp. Sättet att spela hem matchen i tredje perioden var verkligen the ”grej of the day”.

Resultaten fortsätter att gå emot Björklöven. Nu vann Pantern mot Karlskoga och Mora vann mot Västerås. Helt plötsligt är det inte längre ”bara” att gå förbi Hästen för att nå en slutspelsplats. Nu är det snarare Pantern som är i fokus. Ett formstarkt Pantern.

¤ ¤ ¤

Ni har väl hört vad som sagts efter matchen:

Tv: Kevin Lindskoug om segern och nästannollan

TV: Markus Åkerblom om den fina tredje perioden

¤ ¤ ¤

Så slutligen till matchens detaljer:

¤  Daniel Håkansson gjorde debut. Han fick 6.25 minuter i en svår fjärdelina. Det är lätt att börja fundera på vad syftet med att ta just en målskytt var i detta läge om han ska spela i fjärdelinan. Håkansson gjorde inte bort sig, men bortsett från en fin aktion där han klev fram och sköt så lyste han inte heller. Det ska nämnas att Håkansson var Björklövens bästa tekare i matchen med 8-3 i tekningar.

¤ Pär Edblom har varit het framåt sista tiden, men tog två riktigt onödiga utvisningar i den här matchen. Framförallt den med nästan två minuter kvar ska bara inte få ske. Edblom har totalt 44 minuter i utvisningsbåset den här säsongen och efter Kalle Ekelund skulle jag säga att han är den som tagit flest onödiga utvisningar. Så här ser interna utvisningsligan ut:

Lucas Sandström – 78 minuter (Har ett matchstraff på slutsignalen som gav 25 minuter som egentligen inte borde räknas)
William Quist – 45 minuter (Har ett matchstraff från Tingsryd borta som drar upp siffrorna)
Kalle Ekelund – 44 minuter
Pär Edblom – 44 minuter

¤ Björklöven täckte åtta skott den här matchen och fem av dem i tredje perioden. För ett lag som bara snittar 4,5 täckta skott per match är det bra siffror.

¤ Tommy Wargh som varit bedrövlig på slutet var i stort sett felfri defensivt den här matchen. Även Dannis Persson och Jonas Emmerdahl stod för fina defensiva insatser. Det var längesedan så många backar klickade samtidigt i egen zon för Björklöven.

¤ Viktor Ekeståhl-Jonsson hade rakat av skägget. Jag kände knappt igen honom.

En kommentar

1. Alex

Bra analys tycker jag.
    På det stora hela tycker jag att man kan sammanfatta det till att Björklöven igår klev ut med rätt inställning.
    Man hade huvudet högt redan från start, och gett sig fan på att säsongen ska inte vara slut än.
    Jag brukar egentligen oftast skriva någonting negativt ( 😉 )men jag tycker att det var en klart godkänd insats igår.
    Som du säger, sista utvisningen och att VH fick spräcka Kevins nolla var fantastiskt onödigt. Kevin hade förtjänat den efter alla benparader och allt simmande och studsande han gjorde på isen igår. Klart bäst på planen.
    Jag tycker även att Stefan Andersson såg betydligt mer stabil ut än tidigare – dock har han en bit kvar innan han är tillbaka i den vanliga formen.
    Annars så vill jag ge pluspoäng till Thörnberg, som match efter match är överallt och ingenstans, stressar fram felbeslut från motståndare, jobbar fast puckar i offensiv zon, smäller i sargen, tar skott, täcker skott. Han gör faktiskt det mesta rätt, och de felbeslut han ibland tar vägs upp av detta, en otroligt viktig spelare för Björklöven som jag hoppas att man behåller.

Qvist var inte riktigt i form igår, nu har han ju varit borta i sjukdom men det var inte samma tryck under rören som det brukar vara och inte samma driv in mot mål.

Sista kommentar: Björklöven måste skjuta mer. Och man måste ha MINST 1 kille som står framför mål och skymmer, men smäller på returer och blockeringar. Varje match går vi miste om mål när pucken ligger och dansar i slottet men rensas undan för att vi är tvåa på varje puck. Sen förstår väl varenda människa uttrycket ”You miss every shot you dont take”. Skjut, skjut, skjut. Slå på returer. Målen kommer, det lovar jag. Tittar man på motståndarlagen så är de flesta förbannat duktiga på att stå framför Kevin och irritera, rappa på plockhandsken och slå på returer, detta behöver vi också framåt. Samtidigt som vi behöver stabila backar som plockar bort killarna framför egen kasse. Fortsätter Trotter och Tessier med sitt klappklappspel som de hade i mittzon igår, och vi har stabila uppspel med fokus och inga skridskopassningar, så finns möjligheten att vi faktiskt kan ta en åttondeplats i tabellen. Inställning, passningar, skott och riktiga byten – Det är framgångsfaktorerna för Björklöven i resterande matcher. 🙂