Bloggkrönika: ”Ett gäng skogshuggare”

Underläge 0-2 mot Modo trots en fin andraperiod. Då kom Björklöven tillbaka och besegrade Modo. Det går inte att blunda för. Löven visar intressanta tendenser.

Björklöven var stundtals utspelade av Modos fantastiska förstakedja med Bryon Richie, Patrik Karlkvist och Austin Farley i första perioden. Laget ska vara nöjda att de fick med sig 0-0 från den första perioden och det trots att laget hade tre lägen i powerplay.

Där och då trodde jag att Björklöven skulle få det svårt mot Modo.

I andra perioden kom Björklöven ut och hade ett annat tempo, gjorde jobbet i presspelet och vaskade fram chanser, men en utvisning på Lucas Sandström för charging som var helt enkelt felaktig gav Modo 1-0 och ett tveksamt agerande av Jacob Andersson och en riktig pärla av Oskar Ståhl-Lyrenäs gav 2-0.

Mentalt måste det ha varit sjukt jobbigt att få 0-2 i den perioden där Björklöven var så pass bra. Det borde i en träningsmatch blivit lite gamnacke på Björklöven-spelarna, men det märktes på Marcus ”Messy” Jonsson i periodpausen när vi intervjuade honom att Löven verkligen ville vinna den här matchen. Det finns inget som är ”betydelselöst” för årets Björklöven.

Laget är lite av ett grisgäng på ett positivt sätt i år och alla tre målen har lite ”kötta” i sig. Det är rakt på mål som ger resultaten och det var det Björklöven kom med.

Öhmn slog in sin retur, Kim grävde fram pucken till LEJ:s 2-2 och Axel Ottosson vräkte sig fram till det som blev Hages 3-2.

Inställningen, uthålligheten och spelsättet ger hopp. Nu hade Björklöven två backar borta och är det någonstans det tydligt felar så är det bland backarna i defensiven. Det är ofta centrarna måste ned och sopa framför egen kasse. Där blir både Niklas Pavel och nye Simon Fredriksson viktiga Det gäller att inte ha några 30 minuter på någon av Andersson-killarna. Då blir det jobbigt bakåt.

Björklöven glänser inte, men de blir svåra att slå om den här tendensen vi ser nu håller i sig. Det är ett gäng skogshuggare som Löven byggt den här säsongen, ett ganska bra gäng. Skogshuggare med ganska bra fart och en viss flärd i Karlsson, Ottosson, Lindqvist. Det ser försiktigt lovande ut.

För Modo måste jag säga att jag är orolig. Visst Henrik Björklund är ett bra nyförvärv och förstalinan är riktigt bra, en av seriens bästa, men kommer de att stämpla in varje dag? Var var Richie i tredje idag t.ex.? Sedan framförallt på backsidan är jag fundersam. Ska Modo bli ett topplag och slåss om en SHL-plats måste Jesper Lindgren växa ut till ett offensivt monster. Det är inget hårt arbetande Modo det här, det är ett stundtals kvalitativt Modo med tveksam inställning. Det är mycket oklart var detta tar vägen.

Till sist ett par noter.

¤ Förstalinan behöver Joakim Högberg för att få den farten de haft tidigare. Ädelgran är bra, men har inte samma fart.

¤ Lucas Ekeståhl-Jonsson hade två assist och ett mål. Får han vara skadefri förvånar det inte mig om han är poängbästa back i Löven tillsammans med Jacob Andersson. I fjol sköt han nästan bara dragskott, men hade ett rugande slagskott i stolpen i andra. Det bådar gott.

¤ 2102 var ingen strålande publiksiffra. Lite förvånande låg i sista hemmamatchen innan serien startar. Förhoppningsvis stannade alla hemma för att få lyssna på mig och Erik i sändningen…. (troligen inte).

¤ Det här var första gången vi så PP-formationer i Löven. Det finns kvalitet där, men laget har inte riktigt hittat rätt än i formationerna. Jag är tveksam till den med Andersson, Andersson. Framförallt måste laget bli bättre på att ta sig till positioner i PP. Vi får se vilka som får förtroende på torsdag.

¤ 42-22 i skott säger ändå något om att segern var rättvis i slutändan. I två av tre perioder var Löven bättre spelmässigt.

Ny match på torsdag igen. Då lär Modo vara ännu bättre över 60 minuter. Med tre raka 2-2 matcher för Modo under ordinarie tid är nog inte AJ nöjd. Då får Löven bekänna ännu mer färg. Den här gången var laget rostiga efter ett långt uppehåll. Kommer de ut direkt från start då? Det blir ett intressant genrep.

10 kommentarer

  1. Per

    Lite synd att Dalle tvivlade på våra unga offensiva backar och signade S Andersson på två år. Förstår inte rikigt vad vi ska med honom till när vi har framförallt LEJ och även Jakob Andersson som offensiva, producerande backar. Stefan förtjänar väldigt lite istid om man ser till kvalitet och hans lön hade passat bättre på en forwardssida som mått bra av lite glamour. Tänk bara vad tex en Hutchings tillfört framåt. Gissar på att Stefan köps ut eller lånas bort innan säsongen är slut.

  2. Mangan

    Brukar normalt inte hylla någon och i synnerhet inte Gurra men som kommentator kom du verkligen till din rätt. Ljusår bättre än mummelmannen Kassman. Att du får släpa på den beskäftige domaren må va hänt men detta var en sändning helt i klass med Cmore om inte bättre.

  3. Danne

    Bra sändning och snack av det jag såg. Bra jobbat! Dock så funkade sändningen bara ibland, så vill bli kompenserad när det gäller det. Ni har min email

  4. KALLE

    håller med Modo var har andra period mycket bra sen var löven men i 5 mot 3 ska det var mål det finns att saker att slipa på för pp var dåligt

  5. Coachen

    Blir intressant att se hur grabbarna klarar av avvägningen att spela aggressivt försvarsspel utan att gå bort sig och blotta ytor bakåt under säsongen. Och spela ett snabbt, enkelt försvarsspel i egen zon, något som vi hade grymt svårt med förra året. Gillade att man lyfte ut enkelt igår, visserligen blir det tekningar i egen zon vid icing men det enkla är oftast det rätta. Puckbehandlingen tyckte jag stundtals var lite oroväckande svag av några, men det blir säkert bättre framöver. Sammantaget så är ett energiskt spel tilltalande, jobba ner moståndarna vilket jag tycker vi lyckades bra med mot Modo i sista perioden. Kommer helt klart att vara klart jobbigare och göra ondare att möta Löven i år jämfört med förra och då förra året.

  6. Gustav

    Gustav är den absolut bästa på VK enligt mig! Framförallt vid tillfällen som lövenmagazinet och nedsläpp är Gustav vass 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.