Ännu en seger mot Modo

Björklöven tog andra raka segern mot Modo. Segersiffrorna skrevs till 4-3, efter ett sent mål av Lucas Sandström. 

Genrepet är avklarat och härnäst stundar seriepremiär mot Oskarshamn, på bortaplan. Här kommer några kortare reflektioner från matchen.

* Tommy Jonsson sa i VK-play-intervjun till mig (ni kan se den här) att han inte var nöjd med spelet men att han beundrade arbetsmoralen. Håller verkligen med honom där. Det är precis såhär Björklöven MÅSTE spela varje match och träna varje dag. Om de lyckas hålla uppe drivet så tror jag absolut en slutspelsplats stundar runt när våren kommer till Umeå.

* MEN. Samtidigt så är arbetsmoralen det stora dilemmat. För just nu har Björklöven varken spelet eller de namnkunniga spelarna att falla tillbaka på om arbetsmoralen sviktar. Det syndes när Löven gick upp i 3-1-ledning och blev lite bekväma. Snabbt hade Modo både reducerat och kvitterat.

* Kan bara återigen konstatera att Modos förstakedja med Byron Ritchie, Austin Farley och Patrik Karlkvist är snuskigt bra. Jag sticker ut hakan och säger att det är seriens bästa!

* För andra matchen i rad är det Björklövens tredjekedja med Marcus ”Messy” Jonsson, David Linquist och Axel Ottosson som är bästa på plan. Har sagt det i många i år att Löven borde ha värvat David Lindquist. I kväll fick han göra 2 mål och 1 assist. Han kommer bli en nyckelspelare i vinter. Axel Ottosson likaså. Han blir bara bättre och bättre. Sedan har vi Messy som öppnar ytor åt de två förstnämnde spelgenierna. Helt enkelt för stunden en komplett kedja.

* Tycker att Isak Stenlund-Ädelgran går åt motsatt håll, jämfört med Axel och David. Han upplevs segare och segare och hade det tungt i dag.

* Stefan Öhman var tillbaka på sina ”gamla” skridskor och ledde fjärdekedjan på ett bra sätt. Han och Granlund kommer, vad det verkar, dra ett tungt lass i boxplay.

Så nu är genrepet över – ge oss seriepremiär!

4 kommentarer

  1. Knutte

    Måste jag påminna om förra säsongen? När det goda spelet sviktade fanns inget att falla tillbaka på. Arbetsinsatsen var bedrövlig. Så gick det som det gick. Mycket bättre att bygga utifrån hårt arbete för då kan spelet bara bli bättre.

    • Gustav Pettersson

      Stor som ett skithus, crosschekade av sin klubba två gånger. En riktigt tuff back, men hans passningsspel var av låg klass. Svårt att säga efter en match, men det är en defensiv best som Löven värvat. Det enda man funderar på är vad som händer när han hamnar långt upp i banan med pucken i Tommys system. Annars känns det bra.

  2. kjka

    Gustav – det är klart det är mkt bra med en hög arbetsinsats, match efter match. Den ribban har ju t ex Skeå satt f många år sedan. Men oxå med en positiv spelide och med en spelskicklig trupp.
    Du vet ju att jag är t åren efter ett helt liv på läktaren. I min värld är den smartaste hockeyn med en medioker trupp att spela defensivt, pucken framför sig hela tiden, kontra, du får renare målchanser, målvakten får bra hjälp, du förlorar skottstatistiken, men vinner matcher. Alltså typisk B-Å Gustavsson/tjeckisk/gammal Modo-hockey. Vi spelade så 97-07 t ex.

    Hockeyn utvecklas ju, men kan inte du låta Tommy J/Fagervall förklara initierat vad som är GRUNDEN/ANLEDNINGEN till överbelastningshockeyn. Varför är den effektivare än Oldschool.?
    Sen undrar jag väl oxå över den låga nivån i grunden i passningsspelet, själva grunden i Ishockeyn.

    Fagervall är för övrigt den som ger mig rejäl framtidstro med Björklöven nu. Tror han att överbelastningshockeyn är framtiden så är det väl det. Men en djuplodande förklaring, tack.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.