Thörnberg tog hem försäsongsligan

Försäsongen är över och Björklöven kan räkna in fyra segrar på sex matcher och två i rad mot tippade topplaget Modo. Men vem har egentligen imponerat under försäsongen?

Med en andraassist på Björklövens 4-3 mål så knep Jesper Thörnberg hem segern i Björklövens poängliga under försäsongen över sex matcher med sju poäng.

Så här slutade Björklövens poängliga under försäsongen.

Jesper Thörnberg – 3 mål, 4 assist, 7 poäng.
Lukas Ekeståhl-Jonsson – 2 mål, 4 assist, 6 poäng
Kim Karlsson – 1 mål, 5 assist, 6 poäng
Tobias Hage – 3 mål, 2 assist, 5 poäng
Joakim Högberg – 3 mål, 2 assist, 5 poäng
David Lindqvist – 2 mål, 3 assist, 5 poäng
Jacob Andersson – 1 mål, 4 assist, 5 poäng

Noterbart här är att Kim Karlsson bara spelade fyra matcher att Joakim Högberg och Tobias Hage bara spelade fem.

Jag tror dock att detta avspeglar ganska bra vilka som kommer att vara i poängtoppen när säsongen är över. Dessa sju och Axel Ottosson kommer alla att vara topp tio i laget. Stefan Andersson som var tvåa i hela seriens back-poängliga i fjol tror jag dalar.

Så vilka har då imponerat på försäsongen. Alltså inte bara i den här matchen utan över alla sex matcher?

¤ Trion Tobias Hage, Joakim Högberg och Cody Murphy har imponerat som enhet i sitt sätt att spela. De har en härlig fart och är en kedja som blir jobbig att möta. Om någon sticker ut för mig är det Joakim Högberg som jag tror kommer att göra en hel del mål för Björklöven den här säsongen.

¤ David Lindquist individuellt imponerar i små doser. han är ingen som lyser i spelet hela tiden, inget som gör allt rätt hela tiden, men han är det som sticker ut och kommer med irrfärder och briljanta räder som skapar ur inget.

¤ Axel Ottosson är lite av samma typ av spelare, men han är ännu mer rakt på mål och bara tar sig fram. Han är årets William Quist, fast bättre och han kan teka.

¤ Marcus ”Messy” Jonsson och Mattias Granlund är som två energimässiga motorer. Messy framförallt med sitt slit, sitt fysiska spel och sitt sätt att driva på laget. Granlund som briljant i boxplay och som evighetsmaskin.

Ni märker. Det är forwardssidan som imponerar. Det är där utropstecknen varit. Visst vi har två backar som levererat poäng, men också bjudit motståndarna på lägen. Det är på backsidan oron finns. Sedan är frågan om det är backarna som är problemet eller backarna i Tommy Jonssons system, men det är en annan fråga som vi kan ta lite videoklipp på och kika på en annan dag.

¤ ¤ ¤

Erik har ju redan avhandlat matchen här i bloggen men vill ni läsa mer om matchen rekommenderar jag:

Modo bäst, Löven vann

4 snabba direkt efter matchen

David Lindqvist sköt Björklöven till seger

TV-intervju med David Lindqvist

TV-intervju med Tommy Jonsson

Sandström: ”Självklart betyder det något”

Pettersson: ”Räcker hårt arbete?”

3 kommentarer

  1. Stefan ' Kil '

    Hej Gustav. Skulle vara intressant med en liten sammanfattning även av målvakterna. Vem har imponerat mest. Vad har varit deras svagheter och styrkor så här långt. Vem tror du blir ev förstekeeper, eller kommer de dela på sysslan.

  2. Ellge

    Försäsong är som brukligt alltid försäsong. Äldre etablerade spelare brukar inte göra sina bästa matcher då. Däremot dom yngre som vill slå sig in i laget och kriga om speltid går för fullt. Minns Sasja som ganska blek på träningsmatcherma. Men å andra sidan har vi ju nästan inga gamla veteraner kvar förutom några få undantag. Däremot många unga nya spelare som tävlar om speltid och positioner.
    Men det brukar nästan vara så att lag som vinner på försäsongen förlorar när serien börjar och tvärtom.
    Ett lag som jag tror kommer överraska i vinter är Mora Ik som är lite bortglömda och har något bra på gång…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.