Noterat från försäsongen – Hutchings nätade i premiären

Försäsongen rullar vidare för de hockeyallsvenska lagen. Vad har varit värt att notera så här långt?

Hockeyallsvenskan har sammanställt alla träningsmatcher på ett utmärkt sätt här:

https://www.hockeyallsvenskan.se/forsasong2018

Där kan du se alla resultat, hitta länkar till texter om matcherna och statistik.

Det som sticker ut för mig så här långt är det här:

¤ AIK har inte släppt in ett mål än. 11-0 mot Gotlands Finest och 4-0 mot Brynäs. Kedjan med Anton Holm, Fredric Weigel och Jesper Fröden som alla tre öst i poäng tidigare säsonger, låg bakom tre av fyra mål mot Brynäs. Även mot Gotlands Finest stod trion för tre mål. Kan det vara allsvenskans offensivt farligast lina vi ser skapas på försäsongen? Weigels passningar och Holms skott är ju klass.

¤ Almtuna har fyra raka förluster. Almtuna är ett av lagen som spelat flest matcher så här långt, men förluster mot Djurgården, Västerås, Timrå och Södertälje imponerar inte. Dock bygger ju mycket av Almtunas spel på hårt arbete och en tät defensiv. Med 15 insläppta mål känns det som att det tummats lite där. Almtuna är svårbedömda den här säsongen.

¤ Karlskrona har imponerat. 5-1, 3-1, 6-1 har KHK vunnit mot Kallinge/Ronneby, Kalpa och Pelicans. Tilltänkta spetsen Justin Crandal har levererat direkt med tre mål på tre matcher.

¤ Leksand har förutom Sheffield bara mött SHl-motstånd och förlorat mot Färjestad och Förlunda medan de besegrade Mora. Spetsförvärven Tor Immo och Thoams Valkvae-Olsen har gjort mål i två matcher vardera.

¤ Alex Hutchings gjorde mål i sin debut för Oskarshamn, men efter 4-2-målet mot Kalmar har han inte nätat något mer. Det känns oerhört ovisst var Oskarshamn står som lag. De har bytt tränare och många spelare sedan i fjol.

¤ Satsande Södertälje har haft det tungt. Det har blivit förluster mot Vita Hästen, Västervik och Karlskoga under försäsongen. Båda tilltänkta spetsnyförvärven Marcus Fagerudd och Sebastian Dyk har nätat under försäsongen.

¤ Västerås har gjort en klassiker. När Löven var nykomling imponerade de på försäsongen. Västerås har fyra raka nu med segrar mot Almtuna, Köping, Arboga och Surahammar. Kanske inte tuffaste motståndarna, men ändå.

¤ Fredrik Forsberg lämnade Leksand för BIK Karlskoga inför säsongen. Han har redan slagit till med tre mål och ett matchavgörande på försäsongen där Karlskoga vunnit tre av fyra matcher.

Innan seriestart kommer bloggen likt i fjol att gå igenom alla lag i serien grundligt. I morgon ska bloggen på Lövens träning. Återkommer då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.