Extramaterial: Jens Öhman/Mats Lavander

Jag har ju skrivit matchen för tidningen och webben ikväll.

Då surrade jag med både Lavander och Jens Öhman efter matchen.

Ni hittar det surret här.

Allt får förstås inte plats där så då tar vi resten här.

Mats Lavander:

Ni var ganska utspelade i första perioden. Vad var det egentligen som hände till andra som gjorde vändningen möjlig?

– Vi gjorde egentligen allt lite bättre i andra perioden. Vi åkte mer skridskor, blev mer synliga för varandra och sen gick dom ner sig lite grann också.

Känner du att ni hittat varandra bättre på slutet i linan med dig, Kim och Gurra?

– Vi skapade en hel del mot Rögle också, men visst vi skapade en del i dag och kunde gjort fler mål. Det är viktigt att vi får igång fler formationer som levererar.

Hur viktigt var det att stoppa raset med den här segern?

– I och med att vi haft det så tungt ett tag var det oerhört viktigt. framförallt mentalt. Man är inte så kaxig när man kommer ut med fem förluster i ryggen.

Jens Öhman:

Det pratas mycket om stolpe ut och stolpe in. Är det så enkelt att ni fick med er studsarna idag eller vad är det som gör att ni kan vända matchen?

– Det studsar med oss i dag och det har vi helt klart förtjänat, men försvarsmässigt spelar vi bra genom hela matchen.  Andrew gav oss en chans att komma in i matchen genom sin förstaperiod med ett par riktigt vassa räddningar, men sen växer vi in i matchen och har bud på fler mål med frilägen och två mot noll och allt vad vi hade även om vi fick försvara oss mycket.

Vad var det som gjorde att matchbilden kunde skilja så mellan första och andra perioden?

– Vi hamnade i ett jobbigt läge där dom fick momentum i första perioden. Utvisningarna gjorde att det blev så och när jag tycker att vi jobbat oss in i perioden mot slutet då kom ett till utvisning.

–  Vi trodde inte att vi skulle åka ned till Malmö och spela ut dom från start. Det är seriens kanske bästa powerplay vi möter och dom var obesegrade hemma. Jag hade också velat komma ut så furiöst om jag hade sått i hemmabåset för ett lag i deras läge. Men det är väldigt jobbigt att spela med den farten som Malmö gör i första perioden. Det orkar man inte hur länge som helst.

Ni klarar sju av åtta boxplay i matchen. Känns det som att ni fått det att fungera nu?

– Det fungerade bra även i förra matchen trots att vi släppte in ett. Då var det en kille som ramlade och det kan alltid hända. Själva boxplayet fungerade bra och det känns som att vi fått betalt för det arbetet vi lagt ned.

Vad säger du om Andrew Raycrofts insats i dag?

– Han har varit bra i varje match som han spelat. Det är bara att i dag får dom skjuta på ett skott han är van vid och då tar han puckarna. Han är duktig på att se alla typer av skott med täck. Vi släppte inte en massa 2 mot 1:or, 3 mot 2:or och frilägen. Sen hjälpte backarna honom bra med att plocka undan returerna i dag.

Mats Lavander fick göra mål och den kedjan börjar producera. Hur viktigt var det?

– Det är superviktigt att vi får produktion från flera enheter. Sen såg Lavander piggare ut än vad jag sett honom den här säsongen. Det var många som visade bättre takter. Alexander Sundström såg ut som i fornstora dar, Kim Karlsson skapade en hel del och Patrik Nevalainen gjorde sin kanske bästa match i år.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.