Löven redan i Mora

Jag pratade med Jens Öhman under kvällen. Laget var då i Edsbyn och käkade.

Nu befinner sig laget i Mora och laddar upp inför måndagens match.

– Det hade inte varit sportsligt smart att sitta i buss åtta timmar samma dag som vi spelar match så då valde vi att träna på söndagsmorgonen och sen åka till Mora. Speciellt när vi har tre matcher på fem dagar, sa Öhman om att laget reste redan i dag.

I övrigt lät intervjun så här:

Hur har träningsveckan sett ut nu när ni haft uppehåll?

– Vi körde ganska hårt måndag till onsdag med ett extra cykelpass på iksu inlagt till exempel. Sen lättade vi upp träningen torsdag och fredag, Mer teknik och fart o kanske lite kortare pass. I dag körde vi ungefär som en matchvärmning då vi inte kommer att kunna träna i morgon.

Vilka har lämnats hemma?

Vi har samma trupp som senast bortsett från Jinglöv. Alltså Oskar, Lucas, Kalle, Marcus och Wille hemma. Vi kör med 12 forwards och sex backar inklusive Libbe.

Ni förlorade senast mot Mora med 6-3. Vad har ni lärt er sedan dess?

– Vi blev rejält straffade i boxplay i den matchen. Om jag minns rätt släppte vi tre kassar. Vi vet att Mora är ett riktigt bra lag offensivt med vassa spelare, men vi har tätat till vårt boxplay sedan dess och känner oss absolut inte slagna på förhand. Inte som vi spelat den senaste tiden och som vi vet att vi kan spela.

Hur ska ni vinna mot Mora?

– Vi har hittat hur vi vill spela på bortaplan och även på hemmaplan för den delen och det handlar om att veta när vi ska vara kreativa och inte. Det gäller att inte bjuda på något. Vi måste kriga oss till poängen. Sen när vi får lägen att vara kreativa i offensiv zon ska vi ta chansen. Då måste vi våga. Den handlar i grunden om att spinna vidare på det spelet vi haft senaste tiden.

Ni har fyra segrar i ryggen. Vad gör det med er som lag?

– Det är alltid skönare att komma in i en match med flera segrar i ryggen, men samtidigt gäller det att komma beredd att göra det lilla extra jobbet i varje match. Börjar vi tumma på det då blir insatsen sämre och i den här serien vet vi att om vi gör en sämre insats förlorar vi. Så är det för i stort sett alla lag i serien. Gör Malmö en dålig insats förlorar dom. Däremot om vi gör en bra insats har vi chansen att vinna, vi kanske inte vinner varje gång vi för en bra insats, men vi har chansen.

Handlar det om att aldrig vara nöjd?

– Nöjd är ett ord som i stort sett är förbjudet i vårt omklädningsrum. Den dagen vi är nöjda slutar vi att utvecklas och blir istället sämre.

Tidigare när ni förlorade har ni ändrar i boxplay, gnuggat extra i powerplay och gjort förändringar. Nu när spelet fungerar. Vad gör man för att det ska fortsätta fungera?

– Det handlar om att hålla alla delar av spelet vakna. I grunden vill vi inte förändra så mycket just nu. Vi har samma trupp som senast och har vunnit ett par matcher. Vi vill förändra så lite som möjligt, men samtidigt har vi under uppehållet gnuggat en del saker vi redan gör bra för att bibehålla detta.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.