På västfronten intet nytt – Träningsrapport 29/9

Vi kör en lite kortad träningsrapport, men lite mer surr från Patric Wener istället inbakat.

Så här såg träningen ut:

Var, när hur:

I T3 Centers A-hall, 80 minuter 14.30-15.50

Publik

¤ 15 personer inklusive Patrik Sundström och Lasse Molin.

På is: Så kommer laget att se ut enligt Wener)

23 spelare

Målvater: Mattson, Lindskoug

Gröna:

2x Junisback, Boström, Ekeståhl, Nicke J

Blåa:

Acke, Stefan A, Scheel, Kim, Lundberg

Vita:

Neva, Hållberg ,Lavander, Lorraine, Palmebjörk

Röda:

Lindahl, Ribben, Trygg, Öhman, Ekström

Grått: (ej tacklingsbar)

Rasmus Edström, Jonatan Harty + William Quist som tog några skär.

Vad gjorde Löven:

¤ Jag såg bara andra halvan av träningen, men under den halvan var allt fokus på avslut, powerplay och spel fem mot fem.

¤ En väldigt lång sekvens powerplay där formationerna letade genomspel och direktskott från back.

¤ När det gäller avsluten var det en övning som kördes längre och det var en avslutsövning med mottag, skott med en back rusandes ut mot skytten.

Vem såg het/kall ut:

¤ Felix Maegaard-Scheel hade en magisk manöver där han drog två spelare och sedan lurade ned Lindskoug innan han la in pucken med en backhand.

¤ Kim Karlsson hade en makalös pärla i krysset i avslutsövningen. Jag har inte sett ett sånt skott av honom på match någon gång.

¤ Stefan Andersson har ett bra skott, det vet vi alla, men inte heller på träningarna sitter det just nu. Det märks att han är lite frustrerad. Är det någon som skulle behöva ett mål i PP är det han, till och med mer än fler Jon-mål.

Annat noterbart:

¤ Stefan Öhman spelade i första PP-linan med Kim, Steffe A, Lundberg och Scheel. Den andra bestod av Neva, Hållberg, Palme, Lavander och Lorraine.

¤ Rasmus Edström körde första träningen i dag, men klev av efter två övningar. Han hoppas kunna köra för fullt senare under veckan och hoppas på spel mot AIK på lördag.

¤ Jonathan Harty gjorde även han sin första träning, var med två övningar och klev av. Harty är dock längre bort än Edström. Quist var på is även han och körde några svängar, men såg stel ut.

¤ Vi har alltså en ändring i formationerna sedan sinst. Johan Lorraine och Viktor Ekerståhl-Jonsson byter plats som centrar. Sedan är det troliga att Kevin Lindskoug står i morgon.

* * *
Så vad sa då Patric Wener.

Om läget i truppen…

– Det är samma lag som senast med skillnaden att vi ändrat lite i formationerna. Rasmus (Edström( var på is i dag, men måste komma i matchform innan han kan spela. Harty har en bra bit kvar även om han var på is ett tag i dag. Wille blir bättre dag för dag, men är inte redo än. Annars vill vi helst fokusera på de vi har och inte de vi saknar. Vi har sju backar med Oscar Molin som spelar med oss i morgon och vi får ihop fyra femmor och det är vårt fokus, alltså de som är med. Vem som står i målet presenterar vi i morgon. (Här hintade han lite om Lindskoug).

Om Karlskoga…

– Det är ett lag som alla haft det tufft mot. Dom spelar en hockey på gränsen och det gäller att ha tålamod, inte komma med en massa efterslängar och ta dumma utvisningar. De har tappat bröderna Vesterholm inför säsongen, men har bröderna Bäckman istället och kommer att vara jobbiga att möta. Nu fokuserar vi inte så mycket på motståndarna. I omgång ett och två i allsvenskan när vi möter alla lag är fokuset på oss själva. Det är när vårt eget spel satt sig mot omgång tre och fyra som vi lägger mer fokus på vad motståndarna gör.

Om det hackande anfallsspelet…

– Vi fokuserade väldigt mycket på försvarsspelet från början vilket har gett resultat. Där känner vi oss nöjda även om du aldrig får slappna av. Nu har vi bytt fokus vilket syns på träningarna. Nu är det väldigt mycket anfallsspela som gäller. Vi vill få till fler längre anfall så att vi inte behöver jobba lika hårt i försvaret, sedan är powerplay i fokus också. Där tror jag att det finns många som skulle må bra av att få göra mål. Stefan Andersson har haft lägen, men inte satt dit den. Han skulle får självförtroende om den satt. Jon har avgjort två matcher, vi hoppas att det kommer mer därifrån sedan får gärna Stefan Öhman göra något mål också, även Lucas Sandström när han kommer tillbaka och Mathias Trygg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.