Matchdag – Timrå hemma

Första hemmamatchen på 17 dagar och första gången på tre matcher som hemmapubliken får se sitt lag som vunnit sju av nio matcher och det med bara en förlust under ordinarie tid på dessa matcher.

Dessutom kommer ett Timrå som har tre raka förluster med 6-15 i målskillnad i ryggen, vars tränare beskriver det som att ”Vi är på botten i allt just nu”

Det låter lite som en mumsbit, men Björklöven har bara sex ordinarie backar, Jon Palmebjörk är skadad och i den här serien är inget, absolut inget självklart.

Det lär komma ett Timrå som är både svaga i självförtroendet, men samtidigt väldigt hungriga. Det och Björklövens offensiva form borgar för en ganska rolig match med mycket chanser.

Laget:

Jonathan Harty är skadad, Jon Palmebjörk vilar en match till.

Så här ser laget ut sett från gårdagens träning.

Målvakter: Johan Mattsson (Kevin Lindskoug)
1:a femman:  Rasmus Edström, Acke Hellström, Kim Karlsson, Mark Hurtubise, Lucas Sandström.
2:a femman: Stefan Andersson, Per Hållberg, Henrik Nyberg, Stefan Öhman, Nicklas Johansson.
3:a femman: Tommy Wargh, Karl-Johan Lundström, Mats Lavander, Mattias Trygg, Felix Maegaard-Scheel
4:a femman:  William Quist, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Emil Lundberg.
Extraforward: Henrik Nyberg

Mina nycklar till seger:

¤ Starten. När du möter ett lag i dålig form då är det extra viktigt att sätta tonen. Det är lätt att få lite gamnacke när du förlorat ett par matcher i rad och sedan släpper i mål tidigt. Dessutom har Björklöven inte spelat hemma på ett tag och publiken är sugen på att se sitt formstarka lag. Rid på den vågen.

¤ Powerplay. Även här kör vi på temat att smid medan järnet är varmt. Björklöven har haft seriens bästa powerplay de tre senaste omgångarna. Det är bara att fortsätta att bygga självförtroende, låta pucken gå och visa det för motståndarna när lägena kommer.

¤ Spelvändningar. Timrå spelar med en väldig skridskoåkning och med en härlig frenesi, men kan i sin ungdomliga entusiasm gå bort sig en del. Därför våga vända spelet snabbt och straffa Timrå.

Sagt från Lövenhåll:

– Timrå ett skridskostarkt lag. Vi är beredda på att det kommer att gå fort, säger Patric Wener.

– Vi ska passa på att rida på vågen när det går bra. Jag tycker att vi höjt offensiven flera klasser och fortfarande har en stabil defensiv, säger Stefan Andersson.

Noterbart om Timrå:

¤ Timrå är seriens näst minst effektiva lag med 56 mål på 650 skott, alltså 8.62 procent av skotten går i mål. Björklöven står på 9.41 procent efter 48 mål på 510 skott vilket ger en sjundeplats i den statistiken,

¤ Timrå är seriens sämsta lag i powerplay med 15.39 procent eller 13 mål på 85 lägen. Dock är Timrå seriens bästa lag i boxplay där laget bara släppt in 11 mål på 79 underlägen vilket blir 86.08 procent i PK.

¤ Timrå är seriens näst sämsta lag på att teka. Timrå har vunnit 48.24 procent av sina tekningar, vilket bara Björklöven med sina 44.95 procent placerar si lägre med.

¤ Timrå har lyckats vända en enda av tolv matcher när motståndarna har tagit ledningen den här säsongen.

¤ Bästa poängplockare i Timrå är Emil Pettersson med 16 (6+10) poäng på 23 matcher. Emil var ett frågetecken inför matchen, men kommer till spel. Ingen spelare är skadad eller sjuk i Timrå inför matchen. Näst bästa poängplockare är Johan Persson med 15 (9+6) poäng.

¤ Timrås medelålder på 22.6 år gör laget till näst yngst i serien. Timrå beskrivs ofta som unga, medan Asplöven som är yngst med 22.0 sällan nämns med ålder. I fjol var Björklöven äldsta laget i serien.I år är snittåldern 24.9 vilket placerar lagt mitt i tabellen.

Sagt från Timrå-håll:

– Det mesta hackar för oss just nu. Vi är på botten spelmässigt. Framförallt handlar det om att blir mer noggranna i passningsspelet. Vi vill spela med hög fart och bra skridskoåkning och det kräver en viss kvalitet i passningsspelet. Vi har en plan på hur vi ska ta oss ur den här situationen och om en tre, fyra matcher ser vi om vi lyckats, säger tränare Roger Forsberg till Timrås hemsida.

En kommentar

  1. Janne i Karlstad

    Superviktig match och en trepoängare skulle behövas när det är hemmaplan. Bra defensiv krävs men även att Timrås uppspel kan störas tidigt. Svårt men med Lövens härliga kämpamoral så kan det bli en vinst mot The Sulfit Stinkers! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.