Framflyttad deadline för Timeå

På onsdagskvällen skulle spelarna i Björklövens konkurrent Timrå fått besked om de var fria att lämna klubben eller om förening hittat en långsiktig lösning för att undvika konkurs. Nu skjuts beskedet upp till fredag 16.00.

Björklövens exakta förutsättningar för slutspurten av serien är ännu inte klara.

I dag skulle det kommit ett besked ifall samtliga spelare i Timrå IK var fria att lämna laget och därmed skulle föreningen gått i konkurs och laget strukits ur serien.

Vill du läsa mer om Timrås läge rekomenderar jag att ni tar en titt här där Sundsvalls tidning liverapporterar om det senaste i soppan Timrå.

Efter segern med 5-2 i går mot Karlskoga kom beskedet på Timrås träning idag att den deadline klubben tidigare haft skjutits fram. I morgon ska Timrås spela mot AIK på hemmais och sedan på fredag 16.00 ska ett besked komma om föreningen hittat en långsiktig lösning eller om det blir konkurs och spelarna är fria att lämna.

Så här skulle tabellen förändras vid en konkurs för Timrå:

Nuvarande serie  Ny serie utan Timrå

1  Malmö      79   1 Malmö       74
2  Västerås   79   2 Karlskrona  74
3  Karlskrona 77   3 Karlskoga   72   
4  Karlskoga  76   4 Västerås    71
5  Rögle      71   5 Rögle       63
6  Mora       69   6 Mora        63
7  Vita Häst  61   7 Vita Hästen 55
8  Björklöven 59   8 Björklöven  53 
9  Asplöven   57   9 Almtuna     53
10 Almtuna    56   10 Oskarshamn 52
11 Timrå      55   11 AIK        51 
12 Oskarshamn 55   12 Asplöven   49
13 Södertälje 52   13 Södertälje 46
14 AIK        51

Som ni ser så påverkar inte Timrås vara eller icke vara Björklövens säsong så mycket. Det är lika långt uppåt, det är ungefär lika tajt nedåt oavsett vad som händer.

På lördag stänger sedan transferfönstret för allsvenskan.

Intressant här är att det sällan varit så tyst kring ett transferfönster gällande Björklöven som kring detta. Med ett skadefritt lag och två spelare som nyligen tillkommit i Björklund (ska dock tas nytt beslut efter Mora matchen om kontrakt) och Combs är det inte direkt aktuellt att hetsvärva när fönstret stänger.

Förutm Timrå har även Almtuna det som bekant tungt. För en dryg vecka sedan begärde Almtuna om rekonstruktion med skulder på ca: tre miljoner. Därefter har en bunt spelare lämnat klubben, däribland Johan Holmqvist.

Den 10 februari kommer tingsrättens beslut om rekonstruktionen får fortsätta eller inte. Om den gör så har klubben tre månader på sig att genomföra rekonstruktionen. Alltså är det högst otroligt att Björklöven skulle beröras av Almtunas ekonomiska situation poängmässigt. Almtunas konkurs, om den skulle ske, kommer i sådana fall att göra så efter att säsongen är avslutar.

Den 10 februari är alltså det viktiga datumet att hålla koll på där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.