Löven räddade fiaskot

Det vore intressant att veta hur många som satt med hjärtat i halsgropen när Löven drog på sig ett lagstraff i mitten av slutperioden, vilket renderade i spel fem mot tre för Örnsköldsvik i en minut. Ställningen var vid det laget 0-0. Björklöven klarade dock av det numerära underläget och strax därpå kom det förlösande 1-0-målet som blev matchavgörande.

Om Björklöven inte hade vunnit den här matchen så hade många sagt att det hade varit ett fiasko, och det hade jag utan tvekan hållt med om. Vissa kanske till och med tycker att 3-0 är ett fiasko, och ja, helt övertygande är det ju inte att det ska ta 51 minuter innan man gör första målet mot Örnsköldsvik som på papperet är flertalet klasser sämre än Björklöven. För hur många chanser man än skapar är det målen som räknas i slutändan. Gör man inte fler mål än sin motståndare får man inga poäng.

Varför blir det då så här? Underskattning kanske vissa börjar snacka om. Andra kanske menar att det är oinspirerat att spela mot lag som Örnsköldsvik. Givetvis ligger det något i båda påståendena och det är självklart att Björklövenspelarna vet att de spelar för ett sjukt mycket bättre lag än Örnsköldsvik.

Kanske är det just det som gör det också. Kanske blir det för stor press att spela med detta enorma favorittryck i varje match hela tiden. Kanske är det också svårt att tränga sig igenom ett lag som spelar oerhört defensivt, se bara på hur det har gått i matcherna mot Kalix som ibland ser ut att spela med fem backar på isen samtidigt mot Löven.

Kanske kan det på så vis bli enklare att möta bättre lag, spela tuffare matcher. Det är ju bara att tänka tillbaka på hur det såg ut mot juniorkronorna.

Nåväl, man kan bara spekulera. I morgon väntar Kovland och vi får väl se hur det går då. Tyvärr är jag utsänd på innebandy och missar Kovlandsmatchen, men så kan det vara.

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.