Noterat efter segern mot Sundsvall

Björklöven besegrade Sundsvall med 3-1. Onödigt spännande tyckte många. Bra bortamatch sa Lövenlägret.

Det blev precis som väntat seger för Björklöven borta mot tabelljumbon, men det satt ganska långt inne. Visst Björklöven förde spelet, men det vara ”bara” 2-1 ganska länge, Björklöven åkte på ett par utvisningar i tredje perioden och hade kunnat släppa in 2-2. Nu stängde boxplay igen och istället kunde Felix Maegaard-Scheel avgöra matchen.

Ni hör kommentarer från matchen här:

Felix Maegaard-Scheel om matchen.

Kim Karlsson om matchen.

Tommy Jonsson om matchen.

Ni läser Gunnar Johnssons krönika efter matchen här.

Ni läser mina fyra snabba från matchen här.

Så vad tar vi då med oss från matchen:

¤ Björklövens boxplay ligger nu på 97.06 procent. En siffra som är omöjlig att vara kvar på, men med adderingen av Pär Edblom och Kalle Ekelund har Björklöven nu ett gäng spelare som är oerhört skickliga i den spelformen. Det i kombination med att Kevin Lindskoug är suverän gör att självförtroendet bara växer och Löven bara blir bättre i spelformen. Viktor Ekeståhl-Jonsson och Stefan Öhman är nästan omutbara i boxplay just nu.

¤ Björklövens presspel passade väldigt bra mot Sundsvall. Ett effektivt Björklöven hade gjort 5-6 mål i den här matchen, men själva idén att gå stenhårt på sitt presspel och gnugga fast Sundsvall i egen zon när de skulle inleda sina anfall fungerade väldigt väl. Ser vi till puckinnehavet vann Björklöven det 53-47 procent, men då hade de 56-44 inför tredje perioden. Sedan om vi ser till tid i motståndarnas zon antingen med eller utan puck så var Löven där 26.22 minuter, högsta siffran i år.

¤ Alex Hutchings och Kim Karlsson spelade tillsammans och hittade varandra riktigt bra. Inte bara det att duon gjorde ett mål tillsammans, de kombinerade på ett fint sätt och kunde gjort fler. Nu är frågan. Hur gör Björklöven när Quist är tillbaka. Ska Hutchings eller Hetta få flytta på sig?

¤ Kim Karlsson tyckte att hans 2-1 mål borde han dömts bort ”Han blåste ju innan den var i mål”, sa han. En mycket märklig situation egentligen. Vad domaren faktiskt ringde på vet jag inte, men jag trodde precis som Kim att det skulle dömas bort. För det var ju solklart att pucken var i mål och det är ju vanligtvis den stora frågan när det rings.

¤ Det är enkelt att förstå varför Sundsvall ligger i botten av serien. Laget har oerhört lite offensiv kraft att komma med. Om de inte värvar något på forwardssidan så är Sundsvall ett lag för kvalserien. Jag har inte sett något sämre lag så här långt allafall.

¤ Björklöven förlorade tekningarna med 29-35, ingen allvarlig siffra, men Pär Edbloms 3-9 var inte så smickrande. Kim Karlsson däremot fortsätter att vara lagets bästa tekare i match efter match. Han hade 10-6 i dag.

¤ Tommy Jonsson visade återigen att han coachar aktivt. Han bänkade Hetta, även delvis Palmebjörk i tredje perioden. Jag gillar att han vågar spela de som är heta och passar matchbilden i tredje perioden i matcher.