Avstängning för Engsund

Gårdagens snackis var tacklingen från Oscar Engsund på Jesper Thörnberg. Det kommer ett beslut från disciplinnämnden i veckan, men klart är att Engsund stängs av minst en match.

Ni som fortfarande inte sett tacklingen kan göra det här.

Jag har hört allt möjligt om tacklingen. Vissa säger en vanlig tvåa, vissa säger matchstraff. Personligen tycker jag att den är våldsam, han tar sju, åtta skär in i tacklingen, den har hög fart, skridskorna lämnar isen på slutet, den träffar kroppen, men också huvudet när armarna går upp och sist men inte minst Jesper Thörnberg börjar blöda. Normalt är det här en 2+10 för ”checking to the head”, men enligt regelboken blir det 5+20 när motståndaren börjar blöda.

Engsund fick ”Match Penalty” och därför är han avstängd en match automatiskt. Nu ska disciplinnämnden kika på det hela och normalt skulle de nog stanna vid den automatiska matchen, men Engsund blev avstängd sex matcher för en crosschecking  efter ett matchstraff 18 Oktober mot AIK.

Det man ska ha i åtanke också är att Oscar Engsund blev avstängd sex matcher 2013 för en tackling på Johan Alcén, Han blev avstängd förra säsongen efter att ha träffat domaren i ett slagsmål  mot Stefan Gråhns och fick då två matchers avstängning för det. Då hamnade han i slagsmålet efter att ha försökt sätta in en bentackling på Jeremy Williams.

Engsund är så att såga en multiförbrytare. Så även om tacklingen på Thörnberg kanske inte var så oerhört ful i slutändan så skulle jag inte bli förvånad om disciplinnämnden straffar Engsund ändå.

¤ ¤ ¤

Lucas Sandström åkte även han på ett matchstraff efter att stått kvar och klagat på domarna, men det var ett ”Game Miscnduct” så han blir inte avstängd. Sedan håller jag kvar vid min åsikt att Lucas inte borde sätta sig i en situation som den när han blev utvisad med tre minuter kvar. Oavsett vad man tycker om Lyths insats så gav den tacklingen inget.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.