Ingen tror på Björklöven

På måndag är det upptaktsträff inför Hockeyallsvenskan, men många har redan gissat hur det kommer att gå för Björklöven den här säsongen. Så här har det sett ut.

Hockeysverige:

I det allra färskaste tipset som levererades på onsdagen på hockeysverige.se tippade Harald Lückner, Cmore, Björklöven  ”runt platserna sju till nio”.

Motiveringen löd så här till att laget ändå tippas hyfsat långt ned: ”Jag tror Tommy Jonsson verkligen får anstränga sig för att sätta ett grundspel och ett spel som håller i Hockeyallsvenskan. Jag tror Tommy blev lite överraskade förra säsongen över hur bra Hockeyallsvenskan är.”

MrMadhawk:

Under augusti gav sig MrMadhawk på expressen på att tippa allsvenskan och placerade då Björklöven som 11:e lag i serien. Alltså en plats bättre än i fjol, men sett till spelarbudget en bra bit under var Löven borde vara.

Motiveringen löd så här: ”Björklöven har byggt mycket nytt, och kommer nog komma mot slutet av serien, tror dock det kommer krävas någon säsong innan man fått bitarna på plats och kan börja avancera uppåt igen.”

Marcus Simm:

Dalarnas Tidningars Mora-expert har också tippat serien och han placerar Björklöven på nionde plats.

Motiveringen löd så här: ”Jag trodde på Björklöven förra året men då svek laget med nye tränaren Tommy Jonsson. På pappret tycker jag att det ser bra ut. Men av någon anledning är det svårt att knyta ihop säcken där uppe i Umeå. Om laget hittar lite harmoni så är de absolut med och hotar om en slutspelsplats. Men, det känns som att det blir en till vinter där säsongen avslutas innan mars.”

Rödskägg:

Örebro Hockeys svenskafans redaktör bör vara tämligen neutral i sin syn och bara att han tippar allsvenskan är speciellt, men han placerade Björklöven på nionde plats.

Motiveringen löd: ”Jag vill gärna se bland annat Löven i SHL inom ett par år men dom ser inte tillräckligt bra ut denna säsongen för att vi ska få uppleva dom i SHL säsongen 17/18.”

Rinkside:

Uppsala Nya Tidning satsar den här säsongen på en hockeyblogg och det är Martin Nilsson som sköter bloggen. Han har tippat Björklöven som 11:e lag i serien.

Motiveringen löd: ”Fjolårets stora besvikelse har tappat en hel del skicklighet (bl.a Tessier, Maegaard-Scheel, Palmebjörk, Quist) på forwardssidan. Vilket kan vara positivt: laget känns mer välbalanserat då man ersatt med hårt arbetande spelare som tidigare AIS-krigaren Tobias Hage samt frejdiga Marcus Jonssonfrån AIK. Backbesättningen skrämmer ingen motståndare, men tidigare AIK-målvaktenNiklas Lundström är en bra värvning. Umeålaget måste bli riktigt jobbiga att möta för att kunna hålla sig från botten.”

Dragskott:

Den största bloggen efter MrMadhawk brukar alltid hålla Björklöven lågt och gör så även i den här undersökningen med att placera Löven som 12:e lag i allsvenskan.

Motiveringen löd: Målvaktsbesättningen håller rätt så bra allsvensk klass. Bredden är dock ytterst tveksam i på backsidan. Både när det gäller offensiv och defensiv kompetens. Kuggar som exempelvis Lucas Sandström, Jesper Thörnberg och Stefan Öhman får dra ett oerhört tungt lass. Det finns bra ”gnuggare” i form av till exempel Mattias Granlund och Marcus Jonsson, men alldeles för många osäkra kort på förhand. Björklöven har en tämligen trubbig forwardsbesättning sett till den offensiva kompetensen. Här krävs det att ett antal spelare utvecklas snabbt och överraskar för att det ska bli något riktigt, riktigt bra.

Mikael Mjörnberg:

Bloggaren och skribenten Mikael Mjörnberg är faktiskt den som tippat Björklöven allra högst upp den här säsongen. Han trodde inte alls på Björklöven i fjol när alla hajpade Björklöven, men nu sätter han laget som sjua.

Motiveringen löd: ”Det var dags för ett nybygge och sportchefen Daniel Johansson har gjort en ganska ordentlig utrensning från den trupp som gjorde allt annat än levde upp till förväntningarna säsongen som gick. Det borgar för en bättre prestation säsongen som kommer även om det knappast är tal om något wow-bygge än så länge. Kan bli smågrått men framgångsrikt.”

Emil Lagnelius:

Aftonbladets hockeyreporter topptippade Björklöven i fjol och har vänt på tipset den här gången. Han placerar laget som 12:e i tabellen.

Motiveringen löd: ”Jag gick bort mig fullständigt på Löven i fjol och tippade laget etta. Skämskudde på det tipset när de sedan landade på en tolfte plats, trea från slutet… Nu bjuder jag Tommy Jonsson på tändvätska och låter laget ligga kvar på den platsen. Tittar jag rent kvalitetsmässigt borde kanske Löven placeras högre upp, men laget verkar inte vara harmoniskt och då kan det lätt låsa sig, likt i fjol.”

¤ ¤ ¤

Det finns fler som har tippat allsvenskan under sommaren och försäsongen, men tendensen är ganska klar. INGEN tror på Björklöven. Bara en enda tippar dem som topp-8 av dess ”experter”. Frågan är om de har rätt?

 

9 kommentarer

  1. KALLE

    Jag tror att björklöven kommer att få det mycket svårt i år det finns många saker stämma pp är mycket dåligt och min tippar 10 till 13 jag har sett björklöven när bra i år löven sämre

  2. Kristoffer Grundström

    Det är bättre att slå ur underläge av tidigare historia för Björklövens del.
    Titta bara när vi gick upp mot Timrå 1999/2000. Det såg länge ut som att klubben skulle få kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan, lite likt den sits som Leksands IF var i ifjol.
    Det är bra att ha som mål att gå upp, men jag ser hellre att vi är ett lag för topp 5 i Allsvenskan det här året så att vi har en stabil ekonomi att ta klivet upp till SHL med.

  3. Fakespear

    Experterna har inte rätt, men då man läser alla tips inser man att de inte är speciellt pålästa. Stort tapp i Palme och FMS, att en fjärdecenter i #74 skall dra ett stort lass tror jag inte heller på. Kanske ett stort lass utanför isen, men det tror jag han gör jäkligt bra.

    Jag tror Löven blir säsongens överraskning med en 5:e plats

  4. Alex

    Jag håller inte med någon i det här alls. Jag tippar definitivt in oss på minst placering 7 men jag tror dock på 4-6 egentligen. Varför?
    Jo, för att de stora problem som fanns i spelartruppen är borta i form av vissa spelare som inte skötte sig snyggt hela tiden och uppror mot tränarstaben etc.

    Av det jag sett på försäsongen kan jag säga att:
    1. Vi har förmodligen tacklats mer hitills, än vad vi gjorde under större delen av förra säsongen.
    2. Vi har en jävla kämpaanda i laget i år. Titta bara på Messy som är överallt och sliter stenhårt varje byte.
    3. Vi har två målvakter som är väldigt lugna, säkra, duktiga med klubban och som hänger med bra i spelet. Förvisso en rätt spridd backsida, men med några stora bjässar som kommer se till att det gör ont att stå framför egen kasse och störa vår målvakt och vi har även några lirare som kan göra mål från blålinjen och avgöra matcher.
    4. Forwardssidan kanske inte är riktigt lika stark i år som förra året om vi ser till dom tapp vi haft. Men å andra sidan så behöver man inte alltid ha en skara lirare för att kunna vinna matcher. Vi har Sandström, Thörnberg, Messy, Granlund, och en hel del till som tar i utav bara helvete i varje enskilt byte och aldrig lägger sig ner. Här har vi hjärta och själ för laget och idrotten och dom kommer bli otroligt viktiga under säsongen. Här kan vi jobba in många poäng, och då menar jag verkligen jobba in.
    5. Vi har Kim Karlsson. Han har alltid varit viktig för laget, en riktig lirare som snurrar ordentligt i offensiv zon och i princip alltid skapar farligheter när han har pucken i offensiv zon. Han kommer vara desto viktigare i år, nästan som ensam lirare. Men det var intressant att se honom på isen under Modomatchen. Överallt, hela tiden. Nere i eget sarghörn och sätter press, tacklas och grisar. In framför egen kasse och täcker skott, sen med i uppspel och snurrar i mittzon för att spela ner pucken i offensiv zon. Väl där är han överallt, förflyttar sig otroligt snabbt, kvicktänkt och smart för att ha haft en så ordentlig hjärnskakning och allt annat som har inträffat. Kim kommer göra underverk i år, om han får hjälp av grovjobbarna.

    På det stora hela: Målvakterna – Kanon, kommer bli grymt kul att se dom jaga varandra om förstaspaden. Till skillnad från förra säsongen där vi hade en klar första, och en andra som spelade 4 matcher…
    Vi har storleken som vi aldrig har haft förut i princip. Det kommer göra ont framför eget mål- Något jag har efterfrågat sedan Hellström och Rahimi lämnande.
    Vi kommer JOBBA in puckar, vi kommer aldrig vika ner oss och lägga oss platt för motståndarna.
    Och vi har ett antal personer som kan avgöra matcher ensamma, främst Kim.

    Jag tror på en 6:e placering för Björklöven. Den kommer komma av hjärta, själ och inställning. Lyckas staben tända alla på samtliga platser i laget så kommer det här gå hur bra som helst. Tänk också på att vi slår ur underläge.
    David vs Goliat.

    TAGGA

  5. Fredrik

    Om det huvudlöst höga forwardspelet inte lämnar en lucka på tre mil till backarna så kan laget bli hur bra som helst. Men Tommy verkar anse att hög forechecking är viktigare än ett balanserat spel. Det såg vansinnigt ut i fjol. Jag klarade av tre matcher, sen gav jag upp. Det var lixom inte roligt att som läktafåne se hur ihåligt spelet var.

    Jag är inte imponerad av det spelsystem vi har nu.

    Hoppas att jag har fel.

  6. Simon

    Alla höjde oss till skyarna ifjol så följer vi trenden så går vi en bra vår till mötes. Skämtåsido men jag tror verkligen på detta bygge med Tommy i spetsen!

  7. Ronny Edvardsson

    Bara att bevisa motsatsen vad Experterna tror om Björklöven från Umeå….till Våren vet vi det rätta svaret. På plats sju tror jag Löven hamnar på när serien är färdig spelad. Det är svårt att Tippa dessa serier efter några träningsmatcher samt nyförvärv som Lagen/klubbarna gjort…grundstommen kvar efter förra säsongen, i en del lag/klubbar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.