En stjärna är född

Den 2 maj 1997 födds en gosse i Mariestad. Drygt 14 dagar innan spelade Björklöven den sista matchen i kvalserien till Elitserien mot Mora på hemmaplan. Då var det den gamla stjärnan Jörgen Wikström som såg till att rädda 30 skott mot dalalaget – nu 19 år senare var det så dags för gossen från Mariestad att kliva fram ur rampljuset och ta tre poäng åt Björklöven. 

Björklövens lista på stjärnmålvakter kan göras lång. Efter den senaste tidens matcher har vi åter en stark kandidat att sätta på denna lista. Adam Werner som kämpar om en plats till JVM vid jul har nu skaffat sig ett gyllene läge att verkligen få glänsa i Lövenmålet.

Matchen som så var det inte bara Adam Werners förtjänst att Löven vann. Löven spelade riktigt smart i dag. De kom ut till första nedsläpp och verkligen gasade på. De fick även snabbt utdelning och efter att Joakim Högberg gjort 3-0 stängde de matchen på ett mycket klokt sätt. De försvarade sig bra, spelade med en tanke och när det blev farligheter så hade de en Mariestadsson i kassen som räddade 38 av 39 skott.

Nu är det verkligen bevisat. Adam Werner ska bara ha förstaspaden. Markus Åkerblom sa efter matchen att han vill se målvakterna tävla om vem som ska stå. Personligen tycker jag att Adam inte har någon att tävla mot för stunden. Likt Jörgen Wikström inte hade någon att tävla mot i kvalserien 1997.

”Tyvärr”, för Lövens del, kommer han mest troligt bli uttagen till JVM och missa ca 4-6 matcher. Då har Björklöven ett problem. Ett problem som måste lösas. Det bästa för alla hade varit att få liv i Niklas Lundström. Om inte det går – ja, då måste de hitta en ny målvakt.

 

11 kommentarer

  1. Greger

    Starkt av seriens sämsta el näst sämsta lag att återigen vinna… (Eller hur det nu va vissa skrev i kommentarerna efter förra matchen)

    Undra vad belackarna ska klaga på idag.

    • Per

      Idag såg det hyfsat stabilt ut igen. Som natt och dag jämfört med torsdagsmatchen. Låt oss hoppas att vi kan hålla en sån här nivå så finns det hopp om playoff.

  2. Hasse

    Helt rätt! Håller med inlägget till 100%. Lundström har varit för dålig än så länge, tyvärr. Står han i vinter med samma spel som han visat upp så blir det inte många poäng. Där måste Löven nu vara smarta.

    Och se till att låna Tollanen över hela säsongen! Grym grabb som ger laget mycket spets!

  3. Målis

    Att se matcherna mot Pantern och Mora har varit en bergochdalbana. Hittar löven den energi och det passningsspel som fanns mot Mora har man definitivt något att bygga på. Jag hoppas att det inte ska skilja så mycket mellan insatserna och att man hittar en grundtrygghet i spelet.

  4. Fakespear

    Lundström är inte dålig, men han saknar självförtroende. Kanske låna ut honom till Teg i några veckor och samtidigt låna in något bra (eller testa Kevin på Try-out). Vet inte om det hjälper något.

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

      Glöm Kevin bara, har mycket svårt att tro att han ska spela i Löven denna säsong.

  5. Tegare

    Finns hela presskonferensen efter matchen att se någonstans? Den som ligger ute på eran hemsida hoppar mitt i Jeremys snack, vips är de Åkerblom som pratar sen slutar den mitt i en mening.

  6. Enskedelövare

    Håller med Fakespear.
    Lundström har dåligt självförtroende.
    Vår målvaktstränare måste vända hans dåliga trend.
    Ett lån till en lägre division kan vara ett knep att få igång honom.
    Då behöver vi givetvis en ny backup till Werner vilket inte är så lätt att få in.

  7. Linda

    Du glömmer väsentligheter Åström. Adam har utvecklat mycket av sitt målvaktsspel i den utmärkta och erkänt hockeykunniga föreningen Färjestads BK. Han är utlånad till Löven av Färjestads BK. Kul att vi(Björklöven) kan ha ett samarbete med en så gedigen förening. Hans storhet och stjärnstatus har funnits långt innan den här matchen vilket tydligen rätt många(även du Erik) lyckats undgå att lägga märke till trots gediget spel i flera av Färjestads juniorlag. För övrigt var det dåvarande målvaktstränaren Granqvist som tog han till Färjestad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.