Lindquist: ”Det har gått oväntat snabbt”

Av 14 nyförvärv i Björklöven den här säsongen är David Lindquist utropstecknet. I tisdagens VK/Folkbladet som går ut till alla i Umeå finns en längre intervju med 24-åringen.

David Lindquist har stått för 7 poäng på 12 matcher och tillsammans med Lucas Sandström och Jesper Thörnberg varit lagets genomgående bästa formation.

Läs hela artikeln med David här. (OBS Plus)

Det som inte fick plats i artikeln var ett par citat. Jag tänkte att ni kunde få dem här istället.

Angående utvecklingen som gjort honom mer komplett som spelare:

-Jag la om min kost och började äta mer samt började styrketräna hårdare 2015 och det har gjort att jag blivit starkare i kroppen. Jag har inte gått upp många gram, men det är inte min spelstil. Jag vill inte bli för tung, jag vill vara snabbt fortfarande, men ändå vara starkare och det hjälper framförallt för att orka och då speciellt i defensiven.

Angående starten för honom själv:

-Det har gått oväntat snabbt. Lite förvånad är jag att det gått så bra, så snabbt att få spela i powerplay och så. Jag trodde att jag skulle få vänta lite med att få chansen och spela mig till den, men skador och sjukdomar har gjort att jag fått chansen och tagit den. Det är skillnad helt klart att komma till allsvenskan. Tempot är högre. I ettan kunde du ta emot pucken och fundera lite vad du skulle göra, nu måste du tänka snabbare och agera. Det har förstås hjälpt att få spela med Lucas (Sandström) och Jesper (Thörnberg). Det är två riktiga snipers och duktiga spelare. Det passar bra när jag är en spelare som kanske hellre passar än skjuter.

Angående vändningen för Löven och framtiden:

-Det kändes lite som att vi svek Tommy när han fick sparken. Det var ju inte han som var ute på isen och vi spelare förlorade också matcherna, men sådan är branschen. Sedan självklart blev det lite av en väckarklocka för laget när det hände och det känns som att vi är på rätt väg nu. Vi ger inte bort lika mycket och har ju börjat vinna, Då får du självförtroende och det kan du bygga från. Jag har alla förutsättningar nu och jobbar hårt varje dag för att ta vara på den chansen jag fått. Det skulle vara häftigt att spela ännu högre upp och omöjligt tror jag inte det är att vända på den här säsongen. Vi ska sluta topp åtta och sen får vi se vad som händer.

4 kommentarer

  1. Eskil

    Björklöven borde inleda ett samarbete med Åsele IK och ta lärdom av Åsele IKs förmåga att värva spelare av högre klass. Åsele IK har värvat spelare från slovakiska högstaligan som utan vidare skulle ta plats i Björklövens lag.

    • Micko

      Men Eskil, ta och kamma dig och kom in i matchen 🙂
      Tror du han signar för ett lag i div 2 för att vara snäll? Tror du han landat i Åsele fast än han håller Allsvensk klass? Jösses

      • Eskil

        Vad menar du Micko? Snäll??? Menar du att Löven inte har råd med sådana klassvärvningar? I så fall bör man verkligen ifrågasätta Fagervalls årslön på 800 000. Jösses.

    • Tom

      Så du menar att en spelare som gjorde 11 poäng på 34 matcher förra säsongen i Slovakiska andraligan skulle förstärka Löven? Tveksamt att han skulle tillföra något i Teg eller Vännäs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.