En demokratisk skandal!

Många är det som reagerat på medias ensidiga gynnande av alliansen i valrörelsen. I valet 2006 uppmärksammade b la mediaforskaren Kent Asp hur alliansen konsekvent gynnades och gavs en övervikt i mediarapportering.

Jag tror alla som deltagit i årets val kan instäma i att snedvidringen är flertalet gånger värre än 2006.

Nätverket "den allierade journalisten" ägnar sig åt att avslöja hur alliansen gynnas på nyhetssidor av partiska journalister. På aftonbladets kultursida idag den 13/9 berättas mer om hur denna osynliga kampanj fungerar i praktiken. Det är vidrig läsning som alla partier måste ta på största allvar om vi vill slå vakt om vår demokrati.

Vi socialdemokrater har tack och lov en folkrörelse i ryggen som klarar av att bryta igenom medias bild genom dörrknackning, torgmöten och att samtala med människor. Men alla partier har inte denna förmåga och partiska journalister måste ifrågasättas. Det har gått så långt att till och med anlitade retorikexperter avslöjas som aktiva folkpartister(läs här och här)

Den rödgröna sidan måste lyfta upp den här frågan till debatt. Om man ska göra det före valet låter jag vara osagt. Men definitivt efter valet måste en utvärdering ske av detta. Ur demorkatisk synpunkt är denna förkastliga journalistik oacceptabel i ytterligare en valrörelse.

Jag hoppas alliansen begriper det själva, men min förhoppning är liten när Moderaterna inte ens vill ha en lag som tvingar partier att redovisa donationer.

Etiketter: , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se