(c) som i cannabis

Centerpartiets ungdomsförbund(CUF) har fått mycket uppmärksamhet för sitt beslut att bifalla en motion från CUF-Stureplan som legaliserar cannabis.

Detta kan tyckas som en fråga fri från Centerpartiet men faktum är att så inte är fallet. Hanna Wagenius, ordförande i CUF och en förespråkare av legalisering, är ordinarie ledamot i Centerpartiets partistyrelse. Sedan tidigare har också Fredrik Federley, gammal CUF-ordförande och numera ledamot i partistyrelsen offentligt beklagat att försök till legalisering av cannabisbruk misslyckats.

Det borde bekymra Annie Lööf att delar av partiets yttersta ledning så öppet propagerar för en annan politik än partiets officiella. Men Lööf tiger. För övriga partier som räknat med Centerpartiet i den restriktiva narkotikapolitiken är denna utveckling mycket oroande.

Etiketter:

7 kommentarer

 1. Erik

  Är det verkligen så oroande när en majoritet verkar tycka att det är okej att Cannabis legaliseras? Jag syftar då på omröstningen på VKs webbsida där 57% för närvarande har svarat ”Ja” på frågan ”Är det rätt att göra cannabis lagligt?”.

 2. Mattias Larsson

  Bara en sakupplysning Andreas:
  Annie har varit på statsbesök i Brasilien och torde sitta på flyget just nu, så hennes möjligheter att kommentera är rätt så begränsade.
  Centerpartiet vill inte legalisera Cannabis.

  /Mattias

 3. Johan Fredriksson

  De kanske råkat se att trots att fler och fler döms så ökar bruket lavinartat.. Inte bara cannabis utan många syntetiska droger. Det kommer en dag i mitt liv då cannabis är legalt och säljs precis som alkohol, jag är inte det minsta osäker. Internet gör en så stor samhällslögn ohållbar.

 4. Lars Johansson

  Den verkliga frågan om hur man hanterar att fler unga använder droger och hur politiken använder resurser att reducera tillgången förvandlades till ett medialt trick, legalisering.

  Man kan se en trend av centerns ungdomsförbund att skapa mediala bilder i politiken, men leder det till några förbättringar i vårt samhälle? Hur ser de på ungas möjligheter att skapa en framtid om man antar att fler ska prova narkotika, ty legaliseringen ska ju lösa samhällsproblem inte skapa dem.

 5. Stig-Astrid

  Men det är väl bra att de som ska styra i framtiden inte tar sina beslut baserade på moral och historia.
  För att du/ni lättare ska kunna förstå vad som händer och har hänt rekommenderar jag att ni ser dokumentären The house i live in. Finns på SVTplay.

 6. Ivar

  De tänker på jordbrukarnas fortlevnad. Det är mycket mer lönsamt att odla cannabis än vanlig säd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se