Attack mot Hagamannen

Vet inte vad det är för personer som fått för sig att det var en bra idé att grovt misshandla den sk Hagamannen, Nicklas Lindgren på ett elevboende. Signalen är tydlig, kommer du hit så ska du ha stryk. Mm men om inte Norrbotten, vart ska Nicklas Lindgren annars då bo?

Ja men han ska inte bo här duger inte så bra som svar. Lindgren är svensk medborgare, har avtjänat ett straff och försöker nu utbilda sig till ett nytt arbete. Men brottslingar som skapat tillräcklig indignation hos allmänheten ska tydligen driva runt från stad till stad i väntan på nästa prygel medan vi i allmänheten kan muttra ”rätt åt honom” skadeglatt framför morgonkaffet. Helst ska vi tala om personen som Hagamannen och inte Lindgren för att avpersonifiera honom så mycket som möjligt, plåga honom med utanförskap tills han återfaller i ny brottslighet så vi kan få personen inlåst på nytt.

Fräscht.

För egen del har jag inte den minsta lust att beblandas med eller vara en del av en tyst pöbel som någonstans sitter och tänker att rätt åt karln att han blev misshandlad. Dömda brottslingar ska göra rätt för sig och återuppta ett liv så gott det går utan nya kostnader för samhället i form av personskydd och sjukvård.

Man kan vidare undra vem som tycker det är en bra idé att slå golfklubba i huvudet på en annan människa. Jag tror knappast det är dessa personer som deltar på manifestationer mot mäns våld mot kvinnor, kallar sig feminist eller uppmärksammat skeva löneskillnader hos kvinnliga kollegan på jobbet. Nä oddsen är nog större att det är den som själv spöar kärringen där hemma som får för sig att agera pöbel. Det gäller nog för den delen också en del okammade personer på sociala medier.

För den som suttit inlåst på dyr institution i 9 år borde verkligen samhällets krav på arbetslinje gälla. Lindgren ska tillbaka i arbete, inte ligga på sjukhus och kosta pengar.

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

8 kommentarer

  1. Marcus

    Med tanke på allt ”skit” vi kastar bort skattepengar på så är det med nöje jag betalar för att hagamannen (han förtjänar inte längre att kallas vid något annat namn då han knappt har något mänskligt värde kvar) ligger på sjukhus och våndas.

    Jag hoppas detta fortsätter, att Hagamannen vart han än går måste kolla sig om ryggen med risk att bli överfallen. Ungefär som hans offer får leva resten av sina liv.

    Hagamannen är ingen människa utan ett slöseri.

    • thedoctor

      Marcus: Vem ska straffa personen som slog en golfklubba i huvudet på honom då? Ja, hur illa du än tycker om Niklas Lindgren så är det ett lagbrott att misshandla folk med golfklubba. Det blir lätt en ond cirkel. Vems moral ska trumfa vems? Om vi tycker att rättssystemet inte fungerar så får vi arbeta för att förändra det men det blir väldigt farligt om var och en ska ha och utkräva sin egen rättssyn.

      Sen håller jag verkligen med Andreas om att de män som reagerar på detta vis som golfklubbemannen inte är de som i vanliga fall står på barrikaden och kämpar för jämställdhet. Här luktar det ”jag ska försvara ”min” kvinna” lång väg. Det känns även som att de här männen är väldigt osäkra och rädda och vill på alla vis som de tror är tydligt visa att de är så olika Hagamannen som det bara går. Problemet är bara att genom att misshandla någon med en golfklubba istället gör denne mer lik honom.

      Jag hade nog också tänkt väldigt hemska tankar om någon närstående till mig drabbats av Hagamannen men just därför är det viktigt att rättsväsendet finns mellan mig och den som gjort mig eller någon jag älskar illa. Det finns en hel del brister i vårt rättssystem men medborgargarden är inte svaret.

  2. Göran Jonzon

    Samtidigt som jag har full förståelse för den oro som denne Nicklas Lindgren:s frisläppande medför, så måste vi tillsammans vårda ett rättssystem som vi kommit överens om. Det finns ingenstans inskrivet i svensk författningssamling att vissa brott eller vissa specialla personer ska dubbelbestraffas.

    Självpåtagna rättsförkämpar förstör ett organsierat samhällsskydd. Däremot anser jag att möjligheterna till utökat självförsvar och att den som bistår till försvar vid ett överfall ska slippa den omfattande prövning av om graden av våldsanvändning var väl avvägd, bör ses över.
    En polis som ingriper har träning att avgöra hur mycket våld som krävs, medan en civil person ofta tar i så man är säker på effekt.

    En straffad person ska ha chans att återanpassa sig i ett öppet samhälle, men däremot borde vi införa ett ”tredje gången gillt”, så att den som upprepar sitt brottsliga beteende till slut hamnar bakom lås och bom på livstid.

  3. Karl-Gustav Sjöström

    Ditt inlägg är bland det bästa jag har läst och jag håller med dig helt. Vad han gjort sig skyldig till finns det inget försvar för. Det gör det inte heller för enskilda primitiva hatinlägg mot honom.

  4. LeBe

    Håller med dig Andreas m.fl. som anser att det är rättsväsendet som skall sköta rättsskipningen…Men har ett par tankar, den första vad gör man när polisen trots ökade resurser löser färre brott, den andra är en jämförelse om hur snacket går om Hagamannens beskydd och de resurser som polisen skall lägga på honom. När får vi samma diskussion om skyddet av våldsutsatta och hotade kvinnor, där man inte ens kan följa upp överträdelse av besöksförbud…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se