Frankensteins monster och Expressens vädjanden

Kommande års vanligaste ord för Expressens ledarsida; ”Nu måste L/SD/KD/M…”

Reflektion: Ingen måste någonting. Expressen har hjälpt till att rösta fram SD-blocket med en naiv och barnslig opinionsbildning om att en högerkonservativ regering ska driva mer av den politik Expressen gillar än en mittenregering.

Man har hejat på detta försök att skapa ett hopkok av de värsta instinkternas förslag i en soppa, och nu vädjar man till detta ”Frankensteins monster” att gör inte si, gör inte så. Räknar till minst 8 coachande ledartexter efter valet med krav på ”måsten” och ”vädjanden” till partierna i det högerkonservativa blocket att man måste ”förstå” det ena och det andra.

Men problemet för Expressen som tidningen inte verkat ha förstått är att det här högerkonservativa blocket inte är någon slags liberal mittenregering.

Det här SD-monstret du och Expressen hjälpt till att skapa chefredaktör Anna Dahlberg, och som snart träder fram i sin hiskeligaste form, struntar snarare fullständigt i vad Expressen tycker om rättsstat, vett och demokratiska principer.

Lika lite som det funkade för Viktor Frankenstein att få stopp på monstret i Shelleys roman, lika lite kommer det fungera för Expressen år 2022.

5 kommentarer

  1. Drutten

    Nä Andreas monstret sitter i Moskva. Sverige går inte under med nya regeringen om dom nu blir en regering. Numer röstar jag blankt efter lååångt övervägande. Min farfar och farsan vänder sig i sina gravar om dom kan se från sin himmel vilket
    Parti S blivit idag. Jag tror dom sitter på sitt moln och skäms. S har ju övergivit sin kärna till förmån för MP och C, och de två partierna värnar då inte arbetaren. Ja huvaligen vilket parti S blivit. Jag tror det var Aftonbladet eller Expressen som skrev att V är det nya S och det ligger nog någon sanning i det även om jag inte helt håller med. Jag tycker inte det finns något S värt namnet. Det är som när en förälder ska förtjäna sitt barns respekt så ska också ett parti förtjäna sin kärnväljares respekt.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Vi har inte sett vilken politik man vill driva men vi vet rätt väl vad det kommer handla om. Man kommer vilja sänka skatter, införa ”bidragstak” och försämra den sociala tryggheten. Det är man överens om.

      • Drutten

        Jag har jobbat från jag var 15 till pension enda bidraget vi haft var barnbidrag. Arbetare är jag. Jag håller med M i frågan om bidragstak någon gräns ska det vara. Har man bidrag i storlek med de som jobbar så inte uppmuntrar det att ta jobb då. I vissa fall man läst om förlorar man på att ta jobbet. Så kan det ju inte vara. Jag har varit med så länge så inte tror jag vi går under om Kristersson med co styr i 4 år . Det tror JAG bara är nyttigt för S. Eftertanke kan vara bra så man kan tänka till och göra om. Annars tror jag partiet om några val framåt är ett 10-15% parti. Nä S är inte vad man varit dom har mer och mer vridit sig till att bli någon som till stor del inte månar arbetaren d v s sina kärnväljare. Nu måste man göra omtag och inte förlita sig på C och MP.

        • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

          Talet om bidragstak är en retorisk omskrivning för att ge sig på socialförsäkringarna. Vad gäller försörjningsstödet så är det redan idag tufft att leva på, inte minst med nuvarande inflation, och där görs avräkningar om du har andra inkomster. Har du andra itllgångar kommer du inte i fråga för ekonomiskt bistånd.
          Socialförsäkringarna är inte bidrag utan försäkringar som löntagarna avsatt löneutrymme till. Det ska inte stjälas av Kristersson.

      • Drutten

        Glömde skriva i förra i lägget att det jufinns naturligtvis de som av vissa fall inte kan ta ett jobb p g a av sjukdom m m MEN är man frisk fysisk och psykiskt så ska man ta lämpligt jobb och göra rätt för sig och bidra till samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se