Okänd talang

Upptäckt när jag åkte till jobbet:

Jag kan fortfarande precis hela texten inklusive nyanser i melodin helt utan fel till låten Hello med Lionel Richie!

Men när hörde jag DEN sist?! 1986?

Det slog mig att jag måste ha lyssnat på den ungefär lika mycket som jag lyssnade på Chris de Burgh´s Lady in red när det begav sig… Den kan jag också väldigt bra.
..visst hette han så? De Burgh…

Minns till och med hur jag som typ tioåring satt i bilen (!) utanför vår sommarstuga, och spelade just Lady in red om och om igen. Jag sjöng med för full hals. Den var ju så vacker. Låten, och inte min röst. Det var ett kassettband naturligtvis, förmodligen inspelat från Tracks, antagligen med Kaj Kindvalls röst inflikande mot slutet. Han kunde föresten förstöra ens inspelningar han…

Det där är i och för sig en sån där ’grej’ för mig. Om jag skulle svara nån nån gång om jag har nån okänd talang, så skulle det vara det att jag har skrämmande lätt för att lära mig låttexter. Av nån besynnerlig anledning.

Och tydligen sitter de alltså i, de jag en gång fått in.

Och det slår mig nu att jag kanske skulle ha struntat i stoltheten och anmält mig till det där programmet Singing Bee på TV 3 i alla fall…

Trots allt en chans att bli rik-på sin helt meningslösa kunskap. Som ju då skulle ha förvandlats till något mycket bra att kunna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.