Favorit i repris – Morotspudding

De läsare som följt med från min förra blogg kanske känner igen detta fantastiska 70-tals recept som jag hittade i en vegetarisk kokbok från den tiden.

Nu är det så att det har kommit många nya läsare också så jag vill gärna dela med mig av såna här enkla recept med säsongsanpassade, lokalproducerade och  ekologiska råvaror. En nyttigare variant av makaronipudding kan man nog säga, I present to you:

Morotspudding ca 6 port




1 kg rivna morötter
2 st rivna palsternackor
1 dm skivad purjolök
1 hackad gul lök 
1 paket mager matlagningsgrädde (t ex oatly)
2 msk olja
3 dl vatten
2 dl grahamsmjöl
salt, peppar
1,5 tsk malen muskot






1. Blanda ihop alla ingredienser till en grynig smet.
2. Ställ ugnen på 225 grader och grädda i ungefär 30-40 min.







Servera med lingonsylt och ev kokt potatis.



 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.