Ugnspannkaka för hela familjen

 

Lätt som en plätt!

Går det att fixa en riktigt näringsrik, mättande och vegetarisk familjemiddag utan särskilt stort besvär genom att göra en fiberrik ugnspannkaka och en råkostsallad.

Denna innehåller svenska äpplen och purjolök. Receptet är för 4 personer men går självklart att fördubbla.

Ugnspannkaka med äpple och purjo, 4 pers

4 ägg

8 dl lättmjölk eller havredryck

2 dl vetemjöl

2 dl fullkornsdinkel eller fullkorns vetemjöl

1/2 tsk salt

1 äpple

1 dm purjolök

2 morötter

1 bit vitkål

1 apelsin

1. Ställ ugen på 225 grader och rör ihop ägg, mjölk, mjöl och salt.

2. Skär äpplet i tunna skivor och strimla purjolöken.

3. Häll smeten i en mellanstor långpanna, tryck ner äppelskivor samt fördela purjolöken över.

5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min. 

6. Servera med rårörda lingon och en råkostsallad gjord på rivna morötter, strimlad vitkål och apelsin.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.