Bananabread

Försöker skära ner på bananköpen men när Coop Nära har bruna bananer till halva priset vill jag stödja att de hittar alternativa lösningar till att bara slänga dem. Dessa bananer har ju faktiskt åkt över halva jordklotet och det är då synd om de endast åker i sopkorgen efter en så lång resa! Sen så finns det ju så mycket gott och nyttigt du kan göra av de bruna bananerna!

Detta är ett sött bröd utan socker som du utan tvekan kan äta till både frukost och eftermiddagsfikat!

Bananabread, 1 bröd

3 stora mosade bananer

2 ägg

1 dl vatten

2 dl fullkornsdinkel

3 dl dinkelsikt

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk kanel

ca 2 msk honung

linfrön

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda bananer, ägg och vatten i en bunke.

2. Blanda ihop mjöl, bakpulver, bikarbonat och kanel innan du tillsätter de torra ingredienserna i banansmeten.

3. Tillsätt honung och häll smeten i en avlång brödform bröad med linfrön och strö även linfrön över smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

 

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.