Marinerad mozzarella
Det blev ett fantastisk gott slut på 2010!
En enkel vegetarisk måltid med mycket ost fick utgöra nyårsfirandet tillsammans med lite ekologiskt vin och goda vänners sällskap.
Här är en av förrätterna som kombinerar hetta och syra så perfekt!
Marinerad mozzarella
3-4 mozzarellaostar
1 burk lätt creme fraiche
1 röd chilifrukt
Skalet från 1 citron
1/2 pressad citron
flingsalt
peppar
rapsolja
mejram eller basilika
1. Skiva mozzarellan i skivor och lägg dem på ett fat. Bred creme fraichen över.
2. Dela chilifrukten och skrapa bort fröna. Finhacka och strö över mozzarellan.
3. Riv sklet från citronen över fatet och pressasedan ena halvan av citronen över.
4. Salta, peppra och strö lite färska kryddor över. Låt stå en stund för att låt smakerna mogna!
5. Servera med ett gott bröd och körsbärstomater.
Senaste kommentarerna