Cashewpanerad qourn med saffransrisotto

Huvudrätten vid nyårsmiddagen.

Qournfiléerna fungerade som ett fettsnålt vegetariskt alternativ till kyckling och passade perfekt eftersom saffransrisotton var både mäktig och smakrik.

Det enda jag gjorde med qournfiléerna var egentligen att pensla med ägg, ringla rapsolja över dem och sedan strö salt, peppar och hackade chashewnötter på dem innan de fick bli genomvarma i ugnen och få lite färg.

Mer intressant var den fantastiska risotton med smak av saffran och parmesan.

Saffransrisotto, 4 port

4 dl arborioris

1 msk smör

2 finhackade scharlottenlökar

1 pkt saffran

1 dl vitt vin

9 dl grönsaksbuljong

1-2 dl riven parmesanost

salt och peppar

1. Fräs lök och saffran i smöret.

2. Häll i riset och fräs glansigt i några minuter. Tillsätt vinet.

3. Späd med buljongen i omgångar under omrörning. Låt riset suga upp vätskan innan mer tillsätts.

4. Koka på svag värme ca 20 min till riset blir mjukt.

5. Rör i parmesanosten och smaka av med salt och peppar.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.