Dinkelburgare
Här har ni min favoriträtt.
Renee Voltaires dinkelburgare med en fräsch sallad till.
Bara smeten i sig är så god att den går att äta som den är. Faktum är att hälften av smeten blev middag idag haha, dessa färdiga burgare hamnar dock i lunchlådan. I receptet skall man göra 6 stora som man rullar i sesamfrön men som ni ser kan man göra små miniburgare utan sesam också. Så det så.
Provade en gång att använda kokt bovete istället för dinkel. Funkade utmärkt men behövde dock använda lite mjöl för att få en fastare konsistens.
Dinkelburgare, 6 st
2 dl kokt helt dinkel
1 hackad gul lök
1/2 skivad zucchini
5 st skivade champinjoner
4 st hackade marinerade soltorkade tomater utan olja
rapsolja
100 g fetaost
ev. sesamfrön
1. Koka dinkel enligt anvisningar på paketet.
2. Stek lök, zucchini, champinjoner och tomater mjuka i olja.
3. Mixa ihop dinkel, zucchiniröran och fetaost i en bunke.
4. Forma 6 stora burgare och doppa ev i sesamfrön.
5. Stek på medelvärme tills de fått fin färg.
Senaste kommentarerna