Pastasås med qourn, chili och spenat

Kolhydratladdning var det här!

Inför löpturen ikväll tänkte jag fylla på med lite extra krafter och det resulterade i en väldigt okomplicerad lunch. Har ni ingen balsamico så pressa i lite citron eller liknande eftersom syra behövs om det ska bli någon fart på smakerna!

De gångerna jag äter pasta så vill jag ha fullkorn. För er som inte äter det – prova och prova igen så kanske ni till slut skaffat er en ny god vana 🙂

Pastasås med qourn, chili och spenat, 2 port

1 röd chili

1 scharlottenlök

rapsolja

1/2 påse qournbitar

1/2 påse fryst eller färsk bladspenat

1 1/2 dl Oatly iMat

salt, peppar

ev. chilikrydda

balsamico

1. Dela chilin och skrapa bort fröna. Hacka chili och lök fint och fräs sedan i rapsolja.

2. Tillsätt qournbitarna och stek dem några minuter tills de fått färg.

3. Lägg i spenaten och stek ytterligare nån minut.

4. Häll över havrebasen och krydda ordentligt.

5. Servera med ekologisk fullkornspasta.