Auberginegratäng och mästerkockar

Följer ni Svenska Mästerkocken?

Jag kan ju säga direkt att jag inte platsar där, hacka lök är jag så himla dålig på haha! Men jag tycker det blir gott med olika stora bitar lök i maten också 😉

Däremot tycker jag att filéa fisk som deltagarna fick göra är kul och att det dessutom finns så otroligt många matprogram på TV just nu är ännu roligare. Säger jag som pluggar, bloggar och tänker på mat konstant! Kan inte finnas mycket att titta på för dem som tycker sådant är urtråkigt 😛

Hur som helst blev kvällens middag en auberginegratäng, nästan en auberginelasange kan man säga. En lättlagad vegetarisk familjemiddag som kan kompletteras med en sallad. För att rätten skulle bli lite matigare gjorde jag en qournfärssås men det går lika bra med endast en riktigt god tomatsås, mozzarella och lite parmesan. Jag gjorde dock så här:

Auberginegratäng, 4 port

2 auberginer

salt

rapsolja

1 finhackad gul lök

1 rivan morot

2 finhackade vitlöksklyftor

1/2 påse qournfärs (150-200 g)

1 burk krossade tomater

1 buljongtärning + 2-3 dl vatten

1 dl chilisås

1 skvätt rödvin

salt och peppar

1 liten burk keso

1-2 dl riven mager hushållsost

1. Skiva auberginerna i en halv cm tjocka skivor. Gnidin dem i salt och låt ligga en stund så att vätska dras ut. Stek sedan i rapsolja snabbt och i hög temperatur. Låt ligga och rinna av på hushållspapper.

2. Fräs lök och den rivna moroten i olja. Tillsätt qournfärsen och stek en liten stund.

3. Häll på krossade tomater, buljong + vatten, chilisås och vin. Låt småputtra några minuter och smaka av med salt och peppar.

4. Täck botten i en ugnsform (ca 30x20cm) med qournfärssåsen. Varva sedan aubergineskivorna, sås och keso. Avsluta med sås och riven ost.

5. Grädda i 15 minuter i 225 grader.

 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. emmaluu

    Jag följer det slaviskt! Jag hejar på Jennie som har bloggen kalasgott. Jag har nog inte nerverna för att vara med i nåt sånt, skulle sluta med blodbad, haha.

  2. Anna Vrede

    Svar till emmaluu (2011-01-27 20:49)
    Ja hennes blogg är jättefin! Och gällande blodbad, så är det kaos varje gång jag lagar mat, även utan press. Börjar inse att det nästan är tur att jag har himla slöa knivar haha Men det gör inte matlagningen mindre rolig för det 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.