Livsmedelsverket om miljösmarta matval

Livsmedelsverket har nu lagt ut information på www.slv.se i samarbete med Naturvårdsverket för att ge kunskap om hur man kan minska sina klimatutsläpp och göra gott för både miljö och hälsa. Det är jätteroligt då det verkligen belyser att de val vi gör i mataffären kan få stora konsekvenser för vår jord. Faktum är att matproduktionen från jord till bord står för en fjärdedel av Sveriges utsläpp. Inger Andersson, generaldirektör på Livsmedelsverket säger det bäst:

"Vi vet att efterfrågan på information om mat och miljö är stor. Vår information vilar på vetenskaplig grund och tar även med hälsoaspekterna. Glädjande nog är det som är bra för miljön i de allra flesta fall också bra för hälsan."

"Som konsument finns det mycket man kan göra för att minska sin miljöpåverkan – om man har kunskapen. Och konsumenterna har också makt att påverka produktionen i en mer miljövänligt riktning, genom att ställa krav på producenterna."

Det låter ju jättebra att fler människor kommer få vetenskapligt baserad information om hur man äter miljövänligt och hälsosamt. Du kan gärna gå in och läsa själv men jag tänkte också sammanfatta deras punkter lite i taget här på bloggen.

Lycka till med att införa mer klmatsmarta matval i din vardag!

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.