Slängd mat…

…är pengar i sjön och använda naturresurser helt i onödan!

Ett av mina största miljömål just nu är att sluta slänga så onödigt mycket mat. Med planering blir det lätt och det är just vad jag behöver, lite framförhållning. Kanske ligger svaret i att planera inköpen och att helt enkelt köpa hem lite mindre mat? Att lära sig förvara mat och använda rester tror jag också är viktigt. Kunskap som var vanligt förr men som nuförtiden i mångt och mycket glömts bort.

Hushållskomposten är ett ultimat sätt att se till att maten inte slängdes i onödan utan fick ge livskraft till nya grödor till sommaren. Det kallar jag ekologiskt tänkande och det skulle vara kul om vi fick fler komposter inne i stan där alla fick hämta jord till odling för att öka självhushållningen i staden. Har kollat in inomhuskomposter men än så länge är jag lite skeptisk till att dra in maskar i lägenheten… Där måste t o m jag sätta stopp haha.

Vad jag däremot gör är att jag diskar noga ur hårda plastförpackningar, gör hål i botten på dem och använder dem sedan när jag sår fröer till grönsaks och kryddväxtodling. Det är mitt första steg till att börja återvinna saker på fler sätt.

Om ni vill ha fler tips på hur man tar bättre hand om maten har jag en klasskompis som skriver om just detta. Läs mer på http://masi.bloggplatsen.se

 

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.