Analysera din miljömat

Jag blir så lycklig när jag springer på sådana hära guldkorn!

Fann sidan Miljömat.se där du kan analysera dina egna recept ur näringsvärdes- och miljösynpunkt. Jag vet, det är kanske något som endast intresserar mat och miljönördar som mig men hur som helst häftigt att det finns ett verktyg som detta tillgängligt för gemene man. Och en del av er som läser vet jag faktiskt är rätt mat- och miljönördiga! Så det så.

Du lägger in ett recept på exempelvis middagen och får sedan kommentarer på hur maten ser ut från närings- och miljösynpunkt. Kommentarerna utgår ifrån S.M.A.R.T.-modellen och näringsinformationen utifrån livsmedelsverkets livsmedelsdatabas.

Så det är bara att börja analysera 😀

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.