Drygt kött

Jag har köttprodukter på menyn någon måltid i veckan. Då jag väl äter det så räcker det långt. Särskilt med tanke på att min sambo är vegetarian så går det att dryga ut till många portioner som får finnas till hands i frysen.

Det här receptet är lite småroligt. På en halv blodpuddingsförpackning får du mat till en familj på ca fyra personer. Låter det omöjligt? Inte med en blodpuddingspytt. Lyckades inte fånga den på bild men det blev ett riktigt lyckat resultat tycker jag. Perfekt billig vardagsmat som räcker till många.

 

Blodpuddingspytt, 4 port

3 dl matvete (sverige)

2 eko morötter (sverige)

1/2-1 förpackning blodpudding

1 gul lök (sverige)

1 äpple

eko svensk rapsolja

1. Koka matvete i buljong enligt anvisningarna på paketet.

2. Skala och slanta morötterna och koka dem i saltat vatten ca 5 min.

3. Tärna blodpuddingen och stek i rapsolja ca 3-4 min.

4. Skala och hacka lök samt skär äpplet i tunna klyftor.

5. Lägg ner lök, äpple och morötter i stekpannan med blodpuddingen.

6. Stek ytterligare någon minut och blanda ner väl avrunnet matvete.

7. Servera med lingonsylt.


 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.